Zeker drie Palestijnen, onder wie kind van 12 jaar, komen om bij protesten in Gaza

REUTERS
Zeker drie Palestijnen zijn gedood bij nieuwe confrontaties met het Israëlische leger. Een van hen is twaalf jaar oud, meldt het ministerie van Volksgezondheid in Gaza. Minstens 126 andere Palestijnen liepen schotwonden op.

Het Israëlische leger meldt dat zich zo'n 20.000 Palestijnen hadden verzameld aan de grens tussen de Gazastrook en Israël. Zij gooiden met "bommen en granaten en probeerden door het grenshek met Israël te breken", aldus de strijdkrachten. "Dat lukte tien gewapende terroristen, tot we ze tegenhielden". Israëlische troepen schoten naar verluidt met scherp.

Zo'n 376 mensen, onder wie journalisten en paramedici, raakten gewond. Meer dan 120 mensen hadden schotwonden, zeven verkeren in kritieke toestand.

Sinds einde maart wordt er bijna wekelijks geprotesteerd door Palestijnen tegen de blokkade van de Gazastrook door Israël. Bij die protesten kwamen al 198 Palestijnen en één Israëlische soldaat om het leven. Het Israëlische leger zegt het grenshek te verdedigen tegen relschoppers die hun land willen binnendringen.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • danny braun

    niet zeker dat iedereen weet waarom ze aan het demonstreren zijn. Dit protest wordt op israël losgelaten in een geschil tussen hamas en fatah. uiteraard is Israël de ontsnappingsgeit. Ondanks alles wat er aan de hand is, wat is een 12-jarige die zo'n gewelddadig en gevaarlijk protest bijwoont? Zijn ouders moeten worden ondervraagd !!!

  • Tony Vandermaelen

    Wie meedoet aan dit soort opstanden moet tegen de weerbots kunnen natuurlijk. Nadien niet komen janken.