Zeker drie doden bij aanval door zelfmoordterroristen op Libisch ministerie van Buitenlandse Zaken in Tripoli, IS eist aanslag op

REUTERS
Zelfmoordterroristen hebben in de Libische hoofdstad Tripoli een aanslag gepleegd op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarbij kwamen drie burgers om het leven. Volgens veiligheidsbronnen waren de drie daders leden van Islamitische Staat. Later op de avond eiste de terreurorganisatie de aanval ook op. 

De aanvallers namen, nadat ze een autobom tot ontploffing hadden gebracht, het gebouw onder vuur, waarna twee van hen naar binnen gingen en zichzelf opbliezen. Bewakers schoten de derde terrorist dood. Het ministerie van Gezondheid meldde dat er behalve de dodelijke slachtoffers ook nog 21 gewonden vielen.

Zware rookwolken waren te zien boven het complex dat door veiligheidstroepen werd omringd. Volgens The Libya Observer gaat het om de derde aanval op een staatsinstelling in Tripoli dit jaar. In mei werd de nationale kiescommissie getroffen door een zelfmoordaanslag. Vier maanden later vielen aan IS gelieerde gewapende mannen de Nationale Olie Coöperatie (NOC) aan.

AFP
REUTERSReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.