Zeker acht kinderen raken gewond bij instorting glijbaan in Engeland

Twitter/@AndyDatsonWT
Zeker acht kinderen zijn gewond geraakt toen een opblaasbare glijbaan op een jaarmarkt in het Engelse Woking is ingestort.

Het speeltuig stortte in op een kermis in een groot park in Woking (Surrey). Hoe het speeltuig het kon begeven, is nog niet bekend. Zeker acht kinderen raakten gewond. Ook een aantal volwassen zou gewond geraakt zijn. Alle gewonden zijn inmiddels naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe erg ze eraan toe zijn. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Vijftien ambulances en een ziekenhuishelikopter rukten uit, meldde The Mirror. 

Er was zaterdagavond een vuurwerkfestival gepland in Woking Park, maar dat is inmiddels afgelast. In het park waren zo’n 12.000 mensen aanwezig. De politie heeft het park na het incident onmiddellijk ontruimd zodat de hulpdiensten vlot hun werk kunnen doen.

Ooggetuigen meldden aan het Britse nieuwsagentschap PA dat er zich op het moment van het ongeval ongeveer veertig kinderen op de attractie bevonden. “We zijn allemaal zeer geschokt”, zegt de lokale brandweer.


Woking ligt 35 kilometer ten zuidwesten van de Britse hoofdstad Londen.

Twitter3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • jean-marc heyninck

    40 personen op deze glijbaan! Dat zijn er 30 te veel. Waar is de toegangscontrole? Steeds weer laten mensen hun kinderen spelen op springkastelen zonder dat er een degelijke controle is door de organisatie. We zijn met kinderen bezig, zij kennen de gevaren niet.

  • Brit Deckers-Beckers

    Wat een vreselijk drama. Het is een van de hoogtepunten in het jaar voor heel de familie. Nav Haloween en Bonfire night. We wonen recht over dit prachtige park. Te erg voor woorden.

  • Dorien Mast

    Volgens een nieuwe update van de politie daar, zijn er 7 kinderen van de glijbaan gevallen.