Zeker acht doden bij zelfmoordaanslag al-Shabaab in Somalië

REUTERS
Bij een zelfmoordaanslag met een bomauto in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn vandaag zeker acht mensen om het leven gekomen. Dat meldt de lokale politie. De aanslag is opgeëist door de islamitische terreurgroep al-Shabaab.

De bomauto ontplofte vlak voor een gebouw van de overheid, waar ambtenaren wonen. Zeker acht mensen overleefden de aanslag niet, een tiental anderen, onder wie zes kinderen, raakte gewond. Zeker drie van de dodelijke slachtoffers zouden soldaten zijn. Bij de ontploffing raakten een aantal huizen en een moskee zwaar beschadigd. 

De islamitische terreurgroep al-Shabaab heeft de aanslag intussen opgeëist via haar radiostation Andalus. De groepering heeft banden met de internationale terreurgroep al-Qaeda en pleegt geregeld aanslagen in het instabiele Somalië.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.