Zeker 70 migranten verdrinken nadat boot zinkt voor Tunesische kust

Een motorboot van de Spaanse kustwacht nadert een boot met Afrikaanse migranten op de Middellandse Zee. Archieffoto uit 2015.
AFP Een motorboot van de Spaanse kustwacht nadert een boot met Afrikaanse migranten op de Middellandse Zee. Archieffoto uit 2015.
 Een bootramp voor de kust van Tunesië heeft vermoedelijk het leven gekost aan tientallen migranten. Het Tunesische persbureau TAP meldt dat zeker zeventig mensen verdronken toen hun vaartuig zonk in internationale wateren. Zestien mensen overleefden het drama.

Volgens TAP raakte de boot in de problemen op enkele tientallen zeemijlen van de kust. Vissers zouden de overlevenden hebben gered. Over het exacte dodental bestaat nog onduidelijkheid. Het ministerie van Defensie zegt tegen AFP dat drie lichamen zijn gevonden. Er worden nog tientallen mensen vermist.

De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) maakt ondertussen melding van minstens vijftig doden en zestien overlevenden. De boot zou volgens de eerste berichten zijn vertrokken uit Libië. Dat Noord-Afrikaanse land staat bekend als een belangrijk vertrekpunt voor migranten die met bootjes proberen Europa te bereiken.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jean-marie machiels

    Als nu eens beslist werd om alle opvarenden steeds terug af te zetten op de plaats vanwaar zij vertrokken, dan zou de lucratieve, criminele mensensmokkel vlug voorbij zijn. Hoeveel mensen moeten er nog verdrinken voordat deze waanzin stopt?