Zeker 57 doden bij oproer in Braziliaanse gevangenis: 16 gevangenen onthoofd

Een politieagent bewaakt de omgeving van de Altamiragevangenis.
AFP Een politieagent bewaakt de omgeving van de Altamiragevangenis.
Bij rellen in de gevangenis van Altamira, in de Noord-Braziliaanse staat Para, zijn zeker 57 gevangenen om het leven gekomen. Dat heeft de lokale overheid meegedeeld. Zestien van de gevangenen werden onthoofd.

Volgens een woordvoerder van de penitentiaire diensten van Para, vond er een gevecht plaats tussen twee rivaliserende bendes. De leden van de ene bende zouden erin geslaagd zijn binnen te dringen in een andere sectie van de gevangenis, zo melden Braziliaanse media.

REUTERS

Het geweld was rond 7 uur ‘s ochtends uitgebroken en duurde tot kort voor de middag. Zestien gedetineerden werden onthoofd, zeggen de plaatselijke media nog. Anderen stierven door verstikking omdat een deel van het gebouw in brand werd gestoken.

Er werden tijdelijk ook twee bewakers gegijzeld, maar die zijn intussen weer vrijgelaten. Ondertussen hebben zich tientallen familieleden en vrienden van de gedetineerden bij de gevangenis verzameld. Zij willen weten of hun dierbaren de oproer hebben overleefd. 

Familieleden wachten wanhopig op berichten uit de gevangenis over hun dierbaren.
EPA Familieleden wachten wanhopig op berichten uit de gevangenis over hun dierbaren.

In Brazilië komt bloedig geweld in de overvolle gevangenissen vaker voor. In mei hadden rellen in een gevangenis in de deelstaat Amazonas nog aan 55 mensen het leven gekost. Heel wat gevangenissen in het land worden door bendes gecontroleerd.

AFP
REUTERS
EPA2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Iwan Cornet

    Toch een goede mleerschool om 2 keer na te denken om iets verkeerd te doen? Wil je niet in de gevangenis zitten, dan hou je je gewoon aan de regels. Simpel

  • fred degret

    wat er bij mij niet ingaat dat er in de gevangenissen nog geregeerd wordt door bendes.De regeringen kunnen de boel niet de baas zoals hier maar de criminelen wel...anders wel mooie opkuis.