Zeker 543 wandelaars gered van Indonesische vulkaan

rv
Zeker 543 wandelaars zijn gered van vulkaan Rinjani op het Indonesische eiland Lombok. Ze zaten vast door de modderstromen die volgden op de aardbeving van eergisterochtend.

Een team van burgers, soldaten en politie redde de wandelaars gisteren. Onder hen waren ook 189 buitenlanders, zegt Sutopo Nugroho, een woordvoerder van het agentschap. "Ze stellen het goed." Vanochtend werden nog zes klimmers en één lichaam gevonden op de berg. De zoekacties gaan door.

Slachtoffers

De aardbeving eiste zeker 16 levens door vallende brokstukken. Ook vielen er meer dan 350 gewonden, van wie de meesten er erg aan toe waren. De aardbeving had een magnitude van 6,4 op de schaal van Richter, zegt het nationale agentschap voor rampenbestrijding.

Ring van Vuur

Indonesië bevindt zich op de zogenaamde Pacifische Ring van Vuur, die bekendstaat om zijn geregelde aardbevingen en vulkaanuitbarstingen. Er zijn ongeveer 130 actieve vulkanen in het land.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.