Zeker 40 doden door noodweer in Nepal

Raghu Ganga River in Myagdi, Nepal.
REUTERS Raghu Ganga River in Myagdi, Nepal.
Hevige regen heeft in Nepal tot overstromingen en aardverschuivingen geleid. Daardoor zijn zeker veertig mensen om het leven gekomen. Duizenden zijn dakloos geworden. Er zijn bovendien nog verscheidene vermisten, maakten de autoriteiten vandaag bekend.

Het district Myagdi, 200 kilometer ten noordwesten van hoofdstad Kathmandu, is het zwaarst getroffen door het noodweer. Er zijn inmiddels twintig lichamen geborgen. Bij de zoekacties naar andere slachtoffers maken reddingswerkers onder meer gebruik van helikopters. Ze konden tot dusver vijftig personen in veiligheid brengen, elf gewonden zijn naar een ziekenhuis in de buurt gebracht.

Wateroverlast en grondverschuivingen komen veel voor Nepal tijdens de moessonperiode, de regentijd die loopt van juni tot eind september.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.