Zeker 35 doden en 40 gewonden door raketaanval op markt in buitenwijk van Damascus

Rookpluimen boven Damascus na de luchtaanval.
AFP Rookpluimen boven Damascus na de luchtaanval.
Bij een zware raketaanval op een buitenwijk van de Syrische hoofdstad Damascus zijn dinsdag op een drukke markt zeker 35 mensen gedood. Dat deelde het officiële persagentschap Sana mee. Er zouden ook minstens 40 gewonden zijn gevallen.

Volgens Sana hebben "terroristen" de raketten vanuit het nabijgelegen Oost-Ghouta afgevuurd naar de wijk Kashkoul. De staatsmedia noemen de islamistische opstandelingen in het rebellenbastion Oost-Ghouta terroristen. 

De Syrische regering beticht de militanten in Oost-Ghouta er steeds weer van de Syrische hoofdstad aan te vallen met artillerie en raketten om daarbij zoveel mogelijk burgers te willen doden. De regio, die vooral door islamisten wordt gecontroleerd, ondergaat al een maand lang de zwaarste golf van aanvallen sinds het begin van de Syrische oorlog. Daarbij werden volgens het Syrische informatiebureau SOHR in Coventry bijna 1.500 burgers gedood. Ondertussen hebben regeringstroepen het grootste deel van Oost-Ghouta ingenomen. 

Bij de aanval van vandaag gaat het om een van de zwaarste op Damascus, dat door de troepen van president Bashar al-Assad gecontroleerd wordt. De hoofdstad wordt eigenlijk als relatief veilig beschouwd.

Regeringstroepen in de straten van Oost-Ghouta.
AFP Regeringstroepen in de straten van Oost-Ghouta.7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Gerard Braeckmans

  En hoeveel kindjes zijn er dood of gewond, zwangere vrouwen? Waarom wordt hier nu geen melding va gemaakt?

 • Daan Roos

  6 jaar lang worden woonwijken van Damascus door de salafistische rebellen beschoten met als enig doel, zoveel mogelijk "ongelovige" burgers te doden. Daarnaast rukt IS met succes vanuit het zuiden naar Damascus. Het Syrische leger lijdt zeer zware verliezen.

 • Francine Nickmans

  Goed zo Bashar al-Assad mag zich geen minuut meer veilig voelen voor de rest van zijn leven.

 • johan debue

  Plat leggen zonder pardon ofwel zich overgeven.

 • Ronald Polutnik

  Daar is het einde nog lang niet in het zicht