Ga naar de mobiele website
^ Top

Zeker 25 doden bij explosie in kerk in Egypte: "Terrorisme treft Egypte opnieuw, nu op Palmzondag"

Twitter
In de stad Tanta in het noorden van Egypte heeft zich omstreeks 10.00 uur een ontploffing voorgedaan tijdens een viering in de kerk Mar Girgis in Tanta, een stad aan de Nijldelta. Het aantal doden steeg tot 25 volgens de staatstelevisie. 59 mensen raakten gewond, vernam de tv-zender van het ministerie van Gezondheid. De aanslag is opgeëist door Islamitische Staat, zo meldt het agentschap Amaq, dat banden heeft met de terreurorganisatie.

De staatsnieuwssite 'Al-Ahram' haalde ooggetuigen aan volgens wie een kamikaze zichzelf had opgeblazen.

Op deze christelijke feestdag was er tijdens de mis veel volk in de kerk. De kerk is volgens de staats-tv het grootste christelijke gebedshuis in de regio. "Het terrorisme treft Egypte opnieuw, dit keer op Palmzondag", zei de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Ahmed Abu Zeid, op Twitter.

Ongeveer 10 procent van de meer dan 90 miljoen inwoners van Egypte zijn christenen. Ze leven grotendeels in vrede met de moslimmeerderheid, hoewel er af en toe spanningen zijn.

Bij een bomaanslag op een kerk in december 2016 in Egypte werden 30 mensen gedood. Die aanslag werd door de terreurmilitie IS opgeëist.
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Denk voor Je spreekt

  Waarom blijven mensen alles op islam draaien ? IS zijn gekken wat niks met geloof te maken hebben !! Als je op de video's kijk van het moment van de aanslag dan zie je dat er moslim mensen naast die gek wat zen eigen opblies stond !!! Dit draait niet meer om geloof maar om macht !!!

 • mr. Logica

  Voor de zoveelste keer. Dit heeft niets maar ook niets met de Islam te maken. Hetzelfde dat gij met de slachterij van Tielt niets te maken heeft. Dit doet iemand om de Islam zwart te maken.

 • Willy Caubergs

  Verdraagzaamheid word er altijd gevraagd maar komt steedsvan de zelfde kant de islam is geen verdraagzaam geloof !!!

 • Yilmaz Kale

  En hier staan er geen reacties van ongeloof, solidariteit?? Tuurlijk niet, het is niet dicht genoeg bij huis.

 • Bolle verdickt

  Goe bezig en wij Europeanen , belgie of hoe ge ons ook kunt noemen ongelovigen blijven maar op alles toe kijken WAKE UP

Meld een bug