Zeker 23 doden nadat goudmijn onder water loopt in Zimbabwe

Illustratiefoto: werknemers aan een goudmijn in Zimbabwe.
REUTERS Illustratiefoto: werknemers aan een goudmijn in Zimbabwe.
Bij een ongeluk in een goudmijn in Zimbabwe zijn minstens 23 mensen om het leven gekomen. De goudzoekers waren op eigen initiatief de mijn binnengedrongen en werden na een dambreuk door het stijgende water in de mijnschacht verrast, verklaarde politiewoordvoerster Charity Charamba. 

De autoriteiten vrezen dat nog meer mensen het leven lieten. De zoekactie naar mogelijke andere slachtoffers gaat verder, maar wordt bemoeilijkt door het stijgende water in de mijn. Een woordvoerder van de firma RioZim, het bedrijf achter de mijn, verklaarde dat de schacht op een diepte van 20 meter ligt. Er zal nu worden geprobeerd om het water weg te pompen.

In Zimbabwe en andere Afrikaanse landen dringen arbeiders regelmatig mijnen binnen om op eigen houtje en zonder de gepaste voorzorgsmaatregelen naar goud en andere waardevolle grondstoffen te zoeken. Veelal gaat het om verlaten mijnschachten. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.