Zeker 21 doden bij nieuwe aanslag in Afghanistan

Bij een door de taliban opgeëiste aanslag in Afghanistan, in de noordelijke provincie Kunduz, zijn zeker 21 mensen omgekomen. Dat is vandaag vernomen bij de lokale en nationale autoriteiten. Volgens het Afghaans ministerie van Binennlandse Zaken zijn de 21 slachtoffers van de aanslag, gisterenavond, allen burgers, maar de lokale autoriteiten hebben het over leden van een anti-talibanmilitie.

Over de omstandigheden van de aanslag van gisteren is nog veel onduidelijk. Binnenlandse Zaken in Kaboel heeft het over een "zelfmoordaanslag", maar een woordvoerder van de provinciegouverneur zegt dat er 22 doden vielen, door een "artisanale bom".

Sinds donderdag is het geweld in Afghanistan, vooral in Kaboel, weer opgelaaid. In het centrum van de hoofdstad zijn bij drie aanslagen 51 doden en meer den 200 gewonden gevallen. Twee van die aanslagen werden opgeëist door de taliban.

Het gaat om de eerste reeks van zware aanslagen sinds mollah Akhtar Mansour aangeduid werd als opvolger van talibanstichter en -leider mollah Omar. Vorige week raakte bekend dat Omar al twee jaar dood zou zijn.