Zeker 20 doden bij aanvallen in buitenwijken Sao Paulo

G1
Een reeks aanvallen door gemaskerde en gewapende mannen in de straten van twee randgemeenten van de Braziliaanse metropool Sao Paulo heeft gisteren minstens twintig mensen het leven gekost, zo heeft de Braziliaanse pers gemeld.

"Er zijn doden gevallen, maar we kunnen het aantal nog niet bevestigen. De staatssecretaris voor Veiligheid zal later iets zeggen", zei een persattaché van de politie van Sao Paulo, een agglomeratie van 20 miljoen inwoners.

Het geweld begon in een bar in Osasco en ging verder in het naburige Barueri, meldde de website G1 van de mediagroep Globo, die van 23 doden sprak. De aanvallen zouden in twee en een half uur tijd op tien verschillende plaatsen in Osasco uitgevoerd zijn. Twee andere aanvallen deden zich op hetzelfde ogenblik in Barueri voor.

Het staatssecretariaat voor Veiligheid zei dat de aanvallen "ongewoon" waren, en wist niet of ze gecoördineerd waren.

Gemaskerd
De zender Globo News verspreidde beelden van bewakingscamera's waarop te zien is hoe een gemaskerde en gewapende groep een bar binnengaat en de klanten dwingt de handen in de lucht te steken voordat ze van dichtbij doodgeschoten worden.

Op de vraag of het mogelijk om een vergelding gaat voor de dood van een politieman, antwoordde de burgemeester van Osasco, Jorge Lapas, aan Globo News: "We hebben video's gezien die deze stelling kracht bijzetten. We willen maatregelen treffen om te vermijden dat de toestand de komende dagen verergert."

G1