Zeker 20 deelnemers aan paragliding-event gered op Indonesisch eiland

Indonesische reddingswerkers aan het werk op de resten van het Roa Roa-hotel.
EPA Indonesische reddingswerkers aan het werk op de resten van het Roa Roa-hotel.
Zeker twintig deelnemers aan een groot paragliding-evenement op het Indonesische eiland Sulawesi zijn gered nadat de regio getroffen werd door aardbevingen, een tsunami en modderstromen. Een aantal schermvliegers en wedstrijdleiders wordt nog vermist. Een van hen ligt vermoedelijk onder het ingestorte Roa Roa-hotel. 

Hulpverleners van het Nationale Zoek- en Reddingsteam haalden gisteren slachtoffers onder de resten van het acht verdiepingen tellende hotel in provinciehoofdstad Pula vandaan, toen een van hen iemand hoorde schreeuwen. De man, die zichzelf Yoga noemde, zei dat hij uit Bali komt en deelneemt aan de open paragliding cross country Palu Nomoni.

De wedstrijd op Salena Hill, nabij de stad, zou tot gisteren duren, maar het natuurgeweld maakte daar vrijdag een vroegtijdig einde aan. Tagor Siagian, woordvoerder van de Indonesische luchtsportfederatie FASI, zegt tegen de Jakarta Post dat zeker twintig vliegers, commissieleden en coaches zijn gered en nu in Makassar in het zuiden van het eiland zijn.

"We zoeken echter nog zeven vliegers", zegt Siagian. "Een van hen is Dongjin Lee, een Zuid-Koreaan die in Bali woont." De tsunami kostte aan 844 mensen het leven. Gevreesd wordt dat op moeilijk toegankelijke plaatsen van Pula en omgeving nog veel meer slachtoffers liggen. Sommige bronnen spreken van 1.200 doden, terwijl de autoriteiten rekening houden met duizenden slachtoffers.

Zondagavond hoorden leden van het hulpteam iemand roepen onder het puin.
EPA Zondagavond hoorden leden van het hulpteam iemand roepen onder het puin.
Met zwaar materieel wordt beton en bewapening verwijderd.
EPA Met zwaar materieel wordt beton en bewapening verwijderd.
Hulpverleners bergen een van de slachtoffers die gevonden werd bij het hotel.
REUTERS Hulpverleners bergen een van de slachtoffers die gevonden werd bij het hotel.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • hugo van de velde

    Je gaat toch niet paragliden als er net een aardbeving is geweest en een tsunami dreigt zeker ? Die mensen hebben het zelf gezocht