Zeker 18 doden bij brand in ontwenningskliniek in Ecuador

Getty Images
Bij een brand in een ontwenningskliniek in Guayaquil, in Ecuador, zijn vrijdag minstens 18 personen om het leven gekomen. Acht mensen raakten gewond. Dat maakten de hulpdiensten bekend. Een aantal van hen zijn met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Zeventien mensen stierven ter plekke door verstikking. Het achttiende slachtoffer overleed in het ziekenhuis. Meer dan zestig brandweerlui werden ingezet om het vuur te bestrijden.

In de kliniek worden mensen met een drugs- of alcoholverslaving behandeld. Volgens de gouverneur van de provincie Guayas verbleven er tussen de dertig en veertig mensen op het moment van de brand. Volgens een anonieme getuige waren er echter meer dan vijftig patiënten aanwezig. “Meer dan de helft is toch kunnen ontsnappen uit de brand, omdat ze een muur hebben ingebeukt”, aldus de getuige.

Volgens lokale media had de kliniek geen officiële licentie. Dat kon de gouverneur niet bevestigen. De directie van de kliniek is alleszins opgepakt. “De verantwoordelijken zijn opgepakt. We kunnen niet toelaten dat de dood van onschuldigen ongestraft blijft”, aldus president Lenin Moreno op Twitter. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.