Zeker 17 doden bij verwoestende hotelbrand in New Delhi

Twitter
Zeker zeventien mensen zijn om het leven gekomen bij een brand in een hotel in het centrum van de Indiase stad New Delhi. Onder de slachtoffers zijn ook een vrouw en een kind, meldt de lokale brandweer.

Brandweermannen kregen het vuur in hotel Arpit Palace pas na enkele uren blussen onder controle. Vijfendertig mensen konden uit het gebouw worden gered. Er zouden drie gewonden zijn. De hulpdiensten zoeken nog naar meer slachtoffers.

De vrouw en het kind zouden gestorven zijn toen ze uit het raam sprongen om aan de vlammen te ontkomen. Veel kamers in het hotel waren geboekt door een gezelschap dat een bruiloft had gevierd. De meeste slachtoffers sliepen toen de brand uitbrak. Die is vermoedelijk veroorzaakt door kortsluiting.

Op onderstaande beelden is te zien hoe de bovenste verdieping van het hotel in lichterlaaie stond. 

De minister van Gezondheid van de hoofdstedelijke regio Delhi, Satyendar Jain, kondigde een onderzoek aan. Het hotel telde twee verdiepingen meer dan was toegelaten. Ook andere gebouwen in de omgeving worden nu op brandveiligheid gecontroleerd. De woordvoerder van de brandweer zei dat in het restaurant op de bovenste verdieping van het hotel zich brandbare glasvezelpanelen bevonden, wat in strijd is met brandveiligheidsvoorschriften. 

Accidentele branden komen regelmatig voor in India. De veiligheidsregels zijn niet erg streng en worden vaak ook niet gevolgd. In december kwamen nog acht mensen om en vielen er meer dan honderd gewonden bij een brand in een ziekenhuis in Mumbai.

REUTERS
AP
AFP
AFPReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.