Zeker 15 mensen geëlektrocuteerd op carnavalwagen in Haïti

Twitter
Zeker 15 mensen zijn door elektrocutie omgekomen  in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince. 46 anderen raakten gewond in de chaos die ontstond. Dat deelde de regering mee. De juiste omstandigheden zijn nog niet duidelijk, maar volgens de eerste vaststellingen zou een stroomstoot op één van de praalwagens met de populaire rapgroep Barikad Crew de oorzaak van het ongeluk zijn.

Het ongeval gebeurde vlak voor dageraad, toen duizenden mensen samentroepten in het centrum van de stad om carnaval te vieren. Volgens ooggetuigen probeerde iemand op de wagen met een stok geprobeerd de  elektriciteitskabel op te tillen zodat de wagen eronder zou kunnen. 

Een hoogspanningsleiding zou daarom losgeraakt zijn en de dansers en muzikanten geëlektrocuteerd hebben. Er vielen ook zeker veertig gewonden in het gedrang en de paniek onder de carnavalvierders. Honderden mensen kwamen samen voor het algemeen ziekenhuis van de hoofdstad om naar mogelijke bekenden onder de slachtoffers te zoeken. 

De wagen was gesponsord door de hiphopgroep Barikad Crew.  "Ik zag hoe de kabel viel en ik zag vonken. Ik rende voor mijn leven", verklaart de 22-jarige Natacha Saint Fleur.

President Michel Martelly betuigde via Twitter zijn medeleven aan de nabestaanden van de slachtoffers.