Zeker 12 rangers van Virungapark gedood bij aanval bij Goma

AFP
Minstens achttien mensen, onder wie twaalf rangers die burgers te hulp snelden, zijn vrijdag in het nationale park Virunga, in het oosten van Congo, door een gewapende groep gedood. Behalve de twaalf rangers lieten hun twee chauffeurs en vier burgers het leven bij de aanval, die niet opgeëist werd, zei een woordvoerder van het natuurreservaat.

Er vielen ook gewonden, “van wie sommigen voor hun leven vechten”, deelde het park mee, dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. De aanval werd volgens de mededeling bij het hoofdkwartier van het park in Rumangabo gepleegd. De regio wordt al sinds een kwarteeuw door geweld van gewapende groepen gedestabiliseerd.

“Alle informatie die in dit stadium beschikbaar is, geeft aan dat de aanval tegen burgers gericht was. De parkwachters waren niet het doelwit en stierven toen ze hulp boden aan een burgervoertuig dat onder vuur genomen werd door de aanvallers”, aldus het nationale park.

Virunga heeft een oppervlakte van 7.769 km2 en ligt in de provincie Noord-Kivu, bij de grens met Rwanda en Oeganda. 

AFPReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.