Zeker 11 doden bij aanslag in Somalische hoofdstad

Politie onderzoekt de plek waar twee autobommen ontploften.
REUTERS Politie onderzoekt de plek waar twee autobommen ontploften.
Bij een aanslag met een drie bommen voor het al-Jazirahotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn vandaag zeker 11 doden, onder wie ook soldaten, en 17 gewonden gevallen. Dit is van hulpdiensten in de Somalische hoofdstad vernomen. Het hotel is vooral populair bij regeringsfunctionarissen. Tot nu toe heeft niemand de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist. De islamistische Shabaab-beweging pleegt al meer dan 2 jaar terreuraanslagen in de Somalische hoofdstad.

Twee springtuigen gingen vlak na elkaar af voor het hotel in de buurt van een VN-complex en op het tegenoverliggende voetpad. De tweede bom was krachtiger dan de eerste en ontplofte toen ziekenwagens zich ter plaatse spoedden en veiligheidstroepen de slachtoffers van de eerste ontploffing kwamen helpen. Getuigen gewaagden van intens geschut tussen veiligheidsmensen en aanvallers.

"Eerst hoorden we een grote klap en dan openden veiligheidstroepen meteen het vuur", citeerde ITV Abdoellah Hoessein die op 300 meter achter het hotel woont. "Enkele minuten later was er een tweede explosie en was er nog meer geweervuur".

De derde bom ontplofte zo'n uur later in een auto terwijl die werd doorzocht door het leger.

Tot nu toe heeft niemand de aanslagen opgeëist.

REUTERS
REUTERS