Zeker 1 miljard euro schade door overstromingen in Venetië, burgemeester roept op tot giften

Ook morgen zullen grote delen van de historische lagunestad opnieuw onder water staan.
EPA Ook morgen zullen grote delen van de historische lagunestad opnieuw onder water staan.
Venetië recht de rug voor een derde zware overstroming in één week tijd. Voor morgen is opnieuw de hoogste alarmfase uitgeroepen: rond de middag zou het water stijgen tot een peil van 1,6 meter hoog. Burgemeester Luigi Brugnaro heeft laten weten dat de schade intussen al zeker 1 miljard euro bedraagt.

Dinsdagavond was de stad getroffen door het ergste hoogwater in 53 jaar. Het water kwam 1,87 meter hoog, de op één na hoogste waterstand die Venetië ooit gekend heeft. Vrijdag overspoelde het 'acqua alta' opnieuw grote delen van de stad.

Burgemeester Brugnaro heeft opgeroepen tot giften vanuit het buitenland. "Venetië is de trots van heel Italië, Venetië is een culturele erfenis voor iedereen, uniek in de wereld", zo stelde hij. 

Van links: prefect van Venetië Vittorio Zappalorto, de Italiaanse minister van Binnenlandse zaken Luciana Lamorgese, Senaatsvoorzitter Elisabetta Casellati en burgemeester Luigi Brugnaro
EPA Van links: prefect van Venetië Vittorio Zappalorto, de Italiaanse minister van Binnenlandse zaken Luciana Lamorgese, Senaatsvoorzitter Elisabetta Casellati en burgemeester Luigi Brugnaro
Photo News10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Kelchtermans

  over enkele decennia staat daar permanent minstens een halve meter water in de straten. En een degelijke oplossing kan je van de corrupte aannemers en politici ginder niet verwachten. Doneer maar geld, dat wordt geinvesteerd in de ene of andere hoge pief zijn zoveelste marmeren WC met gouden toiletbril. Bel de Nederlanders inderdaad, die weten wel van aanpakken. En anders is het stilletjesaan tijd om afscheid te beginnen nemen van dit erfgoed van de wereld.

 • lucien lemahieu

  de schuld van de toeristen.

 • Huub Lemmens

  Maak er een onderwaterpretpark van

 • Francois De Mol

  In Venetie 12.5 euro voor een koffie, daar kan je al iets mee

 • Guido De Deken

  Giften van het buitenland....ge moet maar durven vragen terwijl gisteren in het nieuws was dat de dam die hun moest beschermen nooit afgewerkt werd door corruptie van hun eigen politiekers ! Waar moet ge het geld dan gaan halen denk je !