Zeg niet ‘monsieur Sarkozy’, zeg ‘monsieur le président’

Nicolas Sarkozy, Frans president tussen mei 2007 en mei 2012.
REUTERS Nicolas Sarkozy, Frans president tussen mei 2007 en mei 2012.
Nicolas Sarkozy (64) staat nog steeds op zijn strepen, ook al is hij al bijna zeven jaar geen Frans president meer.

Zondag was hij naast huidig president Emmanuel Macron aanwezig op de herdenking van de slachtoffers van de WOII-gevechten rond het Plateau des Glières waarbij minstens 120 Franse verzetsstrijders sneuvelden, dit jaar 75 jaar geleden. De plechtigheid vond plaats in Thônes (Haute-Savoie).

Sarkozy, president tussen mei 2007 en mei 2012, nadien partijleider van Les Républicains en in 2017 in de voorrondes verslagen bij de presidentsverkiezingen, is de facto op politiek pensioen. Dat neemt niet weg dat hij zich nog steeds wil laten aanspreken als ‘monsieur le président’. Daar kwam een journaliste van het tv-programma Quotidien achter.

Zij waagde het bij aanvang van een interview om gewoon ‘monsieur Sarkozy’ te zeggen. Iets waar hij helemaal niet mee was gediend. Op een drukbekeken video op Twitter zie je een verbaasde Sarkozy stamelend reageren met de woorden “neen”, “hoe heeft u mij (genoemd) ..” en “ik heb niet begrepen (hoe u mij noemt) ...” De journaliste herneemt en richt zich ditmaal wel tot “monsieur le président”, tot tevredenheid van Sarkozy.

REUTERS
Photo News10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean West

  Probeer maar eens Albert of Paola te zeggen, je zal ook de wind van voor krijgen.

 • peter destoop

  onzen albert is ook geen koning meer. dus is het Albert en niet Albertooooooo.

 • SAM Bedfort

  Luc Van Droogenbroeck, daarvan staat er een filmpje op youtube. Macron is zo vol van zichzelf dat hij niet meer weet dat hij een mens is.

 • SAM Bedfort

  Het is een megalomaan die de ondergang van de Europeaan zal bewerkstelligen.

 • Karim Moualhi

  Ooit president, altijd president in Frankrijk. “Monsieur le Président”, niets mis mee.