Ze zou een rol gespeeld hebben in de dood van haar man, maar zwarte weduwe heeft al nieuwe rijkaard aan de haak

Anna Ziuzina en Barry Pring.
rv Anna Ziuzina en Barry Pring.
Toen de Britse zakenman Barry Pring (47) in 2008 onder verdachte omstandigheden aan zijn einde kwam, richtten de ogen van de speurders zich al snel op zijn 19 jaar jongere Oekraïense vrouw Anna Ziuzina (28). Maar het onderzoek kwam muurvast te zitten. Net als de rechtszaak rond de verdeling van zijn fortuin van 1,75 miljoen euro. De weduwe en voormalig stripper woont in afwachting van een uitspraak in die laatste zaak intussen in Spanje. Met een andere rijke zakenman.

"Goudzoeker": zo wordt Anna Ziuzina genoemd in het Britse onderzoek naar de dood van zakenman Barry Pring. Hij werd in 2008 - een jaar na zijn huwelijk - doodgereden in Oekraïne, toen hij na een etentje met zijn internetbruid een taxi probeerde aan te houden. De dader reed 130 kilometer per uur, had zijn lichten niet aan en remde op geen enkel ogenblik. Pring werd 30 meter meegesleept. De dader ging ervandoor. Achteraf werd ook duidelijk dat zijn nummerplaten gestolen waren.

Kwaad opzet
Volgens een onderzoek dat op het ongeval volgde, was er duidelijk kwaad opzet in het spel. Voor de familie van de IT-consultant was het duidelijk: Ziuzina had de opdracht gegeven voor de aanslag. Dat verklaarde de familie vorige week nog maar eens in de rechtszaal. Het enige waar de vrouw volgens hen achteraan zat, was het geld van haar man.

Emotieloos
"Toen Anna me via Skype op de hoogte bracht van de dood van mijn broer, klonk ze koud en emotieloos", aldus Shaughan Pring (54). "Het was een beetje als iemand die belde om te zeggen dat de kat was doodgereden. Ze maakte niet de indruk dat ze er echt mee inzat."

Toen Anna me via Skype op de hoogte bracht van de dood van mijn broer, klonk ze koud en emotieloos. Het was een beetje als iemand die belde om te zeggen dat de kat was doodgereden. Ze maakte niet de indruk dat ze er echt mee inzat

Shaughan Pring
Barry Pring en Anna Ziuzina op de dag van hun huwelijk.
rv Barry Pring en Anna Ziuzina op de dag van hun huwelijk.

Het onderzoek van de politie verliep bijzonder moeizaam. Deels omdat Britse detectives niet de toelating kregen om naar Oekraïne te reizen van de lokale overheid en de politie daar te helpen met haar onderzoek. Iets wat de broer van Pring niet begrijpt. "De moordenaar en zijn medeplichtigen moeten voor het gerecht komen", klinkt het. "Ik heb zelfs met onze premier Theresa May gebeld met de vraag om tussenbeide te komen. En de zaak zal ook nog besproken worden in het parlement. De politie in Oekraïne zegt dat ze geen verdachten heeft, maar daar geloof ik niets van."

Muurvast
Voorlopig zit het onderzoek echter muurvast en dat betekent dat de slag om het fortuin van Barry Pring - dat geschat wordt op 1,8 miljoen euro en vijf eigendommen omvat - door kan gaan. De nalatenschap was eerder bevroren met een bevel van een hoger gerechtshof. Ziuzina heeft er haar zinnen op gezet om een groot deel van het fortuin in de wacht te slepen.

Villa
Zelf daagde ze niet op voor de rechtszaak rond de dood van haar man, met de mededeling dat ze "niets te zeggen had". Ze woont inmiddels in Marbella, in een overdadige villa met zwembad. Met een nieuwe liefde: vastgoedontwikkelaar Ivan Lister. Samen hebben ze sinds 2013 ook een dochtertje. Ziuzina kocht vlakbij ook een appartement voor haar ouders. Volgens familie van Pring gebeurde dat met geld dat ze kreeg door onder meer de Rolex van de man te verkopen, antieke meubels, een sofa en een televisie.

Anna Ziuzina met Ivan Lister.
Daily Mail Anna Ziuzina met Ivan Lister.