Ze zeiden dat ze op vakantie waren geweest in Amsterdam, maar douane ontdekt kofferbak vol puppy’s

De dieren worden nu verzorgd en bijgehouden door de Duitse autoriteiten.
Hauptzollamt Osnabrück De dieren worden nu verzorgd en bijgehouden door de Duitse autoriteiten.
Gisteren kon de Duitse douane van Osnabrück vermeende smokkelaars van puppy’s op heterdaad betrappen. Twee reizigers beweerden dat ze net een week vakantie achter de rug hadden in Amsterdam, maar de beambten troffen in de kofferbak van de wagen erg jonge hondjes aan.

De auto werd gecontroleerd op snelweg A30 nabij Gildehaus. Een passagier had een puppy op zijn schoot. Maar tijdens het doorzoeken van de wagen troffen de douanebeambten nog vijf broertjes en zusjes van de American Staffordshire terriër in de koffer aan. De nodige documenten voor een legale invoer ontbraken.

De puppy’s waren slechts vijf en een halve week oud en mochten zeker nog niet van hun moeder worden gescheiden. Bovendien mogen ze op die jonge leeftijd ook niet vanuit het buitenland naar Duitsland worden gebracht. Dat kan pas vanaf de leeftijd van vijftien weken en mits de nodige documenten en vaccinaties.

De dieren worden nu verzorgd en bijgehouden door de Duitse autoriteiten tot ze oud genoeg zijn. De vermeende smokkelaars mogen de puppy’s na verloop van tijd alleen komen ophalen op vertoon van de nodige documenten en mits betaling van 6.000 euro.

Wat er met honden gebeurt wanneer de twee reizigers in kwestie ze niet komen oppikken, is onduidelijk - maar hopelijk vinden ze dan allemaal een liefdevolle thuis.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc duts

  een dikke pluim voor de douane

 • Jan Verstrepen

  Smeerlappen weer zo een belachelijke boete dat moet met heel zware geldboetes aangepakt worden en die auto, om het even van wie hij is, direct aanslaan.

 • Marc Verdonck

  Begin al met de auto verbeurd te verklaren. Daarna vrijwilligers werk in asielen 3 maand per puppie elk weekend. Plus boete van € 1000 per pupie en verbod voor 10 jaar.

 • Deryckere Anja

  Er gaan toch strengere straffen moeten komen in Europa. Ook de personen die de puppy's verkocht hebben zwaar straffen .

 • Soraja Salluyts

  Gepikt om vechthonden ervan te maken om meer geld binnen te halen daar doen zulke onmensen het voor niet voor dierenliefde .Opsluiten en per pup 15 duizend euro betalen zal snel gedaan zen beter groot bedrag dan klein onozele bedragen .