Ze werkt leerlinge met stevige vuistslagen tegen de grond en geeft harde trap: consternatie over gewelddadig optreden lerares in VS

.
CNN .
Verbijstering alom in de Verenigde Staten. Daar circuleert een video waarop te zien is hoe een leerkracht een schoolmeisje brutaal mishandelt in de klas. De leerlinge belandt vervolgens in het ziekenhuis. De directie van de school in Texas heeft de 32-jarige lerares ondertussen de laan uitgestuurd.

Het incident vond vorige week plaats op de Lehman High School in Kyle, ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Austin. Het schokkende filmpje toont dat er chaos heerst in de klas: de leerlingen zijn luidruchtig en negeren de tijdelijke leerkracht compleet.

De situatie escaleert wanneer de vrouw de leerlingen begint uit te schelden, zo stelt Paul Patrice, de advocaat van het vijftienjarige slachtoffer. De leerkracht deelt daarop rake klappen uit aan een meisje. De leerlinge wordt tegen de grond gewerkt waarna de vrouw haar nog tegen het hoofd schopt. De adolescent raakt gewond en moet behandeld worden. Haar vader heeft haar na het voorval naar het ziekenhuis gebracht.

De schooldirectie is ontzet door de geweldpleging. “We zijn geschokt over het gedrag van de lerares”, aldus Tim Savoy, woordvoerder van de lokale scholengroep. “Wat deze volwassen vrouw een van onze leerlingen heeft aangedaan, is een schande.” De leerkracht is ontslagen.

De Texaanse gouverneur heeft opgeroepen tot een onderzoek naar het incident. De tijdelijke leerkracht is na de betaling van een borgsom van 10.000 dollar (ruim 9.000 euro) weer op vrije voeten. Ze is aangeklaagd wegens mishandeling en het toebrengen van een zwaar lichamelijk letsel. Ze riskeert een gevangenisstraf tussen twee en twintig jaar.
26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • lodewijk maesen

  ze zou een medaille moeten krijgen....wie niet luisteren wil moet voelen zeiden ze vroeger...nu hoef je niet meer te luisteren en de leraren moeten zich verplicht laten uitschelden...

 • Jos Plessers

  Ff op tilt geslagen.Pubers kunnen ook het bloed vanonder je nagels uitpesten ook.Die meid zal in t vervolg wel beter luisteren

 • Hans Willems

  En waar zitten de moraalridders nu? Dit is geen rascisme zeker? Ach juist ja, da werkt maar in 1 richting

 • kelly stroobantd

  Vast en nooit meer vrij. Dit zou dan een voorbeeld voor leerlingen moeten zijn!

 • Leopold Vanhoof

  Het is altijd niet de leerkracht die slaag krijgt blijkbaar, ik zou wel eens willen weten wat daar allemaal is aan vooraf gegaan. Of zou die zo maar zonder enige aanleiding haar zelfbeheersing hebben verloren?