Ze deelden hun leven op YouTube. Dan staat plots gewapende fan voor de deur en online sprookje wordt thriller

Gavin Free en Megan Turney
rv Gavin Free en Megan Turney
Christopher Giles verslond YouTube-video's. Eind januari stapte de 23-jarige Amerikaan in zijn auto en reed uren aan een stuk van Albuquerque naar Austin. Het was een rit die letterlijk de afstand tussen zijn online leven en de echte wereld moest overbruggen. Gewapend drong hij binnen in het huis van YouTube-sterren Gavin Free (29) en Megan Turney (30). Wat volgde, leek op het scenario van een thriller. Alleen gebeurde dit echt. 

Hij had elf uur aan een stuk gereden van New Mexico naar Texas. In de vroege ochtend van 26 januari kwam Giles aan in de wijk Hyde Park in Austin (Texas). Hij wandelde naar de achterkant van een witte woning. 

De man was ervan overtuigd dat hij het beroemde koppel supergoed kende zoals miljoenen andere fans die naar hun exploten keken op YouTube. Daar deelden de Brit Gavin Free en de Amerikaanse Megan Turney immers zowat alles over hun leven. Het was een winstgevende business. Maar nu werd hun online sprookje een ware nachtmerrie.

Kast

Giles schoot met zijn wapen het achterraam aan diggelen en drong de woning binnen. Free en Turney konden zich op het nippertje in een kast op hun slaapkamer verbergen en moesten bang de komst van de politie afwachten. Ondertussen doorzocht de indringer het huis. Toen hij het koppel niet meteen vond, verliet hij de woning.

Wat volgde was een vuurgevecht met de in allerijl opgetrommelde agenten. Zij schoten Giles uiteindelijk dood.

Uit documenten van de rechtbank blijkt nu dat de dader de trip ondernam omdat hij verknocht was geraakt aan Turney maar tegelijkertijd een hekel had gekregen aan het succes en de levensstijl van haar partner. Op zijn gsm vond de politie duidelijke aanwijzingen voor het motief. Zo schreef hij onder meer: "Ik wil dat Gavin Free sterft. Alleen. Zonder kinderen."

Twee dagen geleden maakten de YouTube-sterren zelf melding van het incident op Twitter. Ze bedankten de fans voor hun niet aflatende steun tijdens deze moeilijke tijden. Ook de politie van Austin kreeg een pluim voor haar krachtdadige optreden.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels