Ga naar de mobiele website
^ Top

Ze dacht dat ze de man van haar leven had gevonden. Tot ze op een dag zijn portemonnee doorzocht

Twitter
Ze ontmoette hem via een datingsite in 2012. Voor de toen 37-jarige Amerikaanse Mischele Lewis leek 'Liam' (42) dé perfecte match en hun relatie was een sprookje. Maar dat kon niet verder van de waarheid liggen.

Enkele maanden na hun eerste kennismaking verloofden ze zich. Mischele had eindelijk haar prins op het witte paard gevonden. Het huwelijksbootje wenkte.

Maar veel vertelde Liam niet over zichzelf en zijn verleden en dat riep toch vragen op bij Mischele en haar moeder Shirley uit de Amerikaanse staat New Jersey. Soms kwam hij zelfs nachtenlang niet thuis.

Toen de vrouw haar verloofde daarmee confronteerde, onthulde Liam dat hij een Britse geheimagent was die in het Midden-Oosten werkte. Dat moest verklaren waarom hij soms onbereikbaar was. Wist zij veel dat hij haar beloog en dat dit nog maar het topje van de ijsberg was.

"Liam leek perfect voor me", vertelde Mischele. "Hij vertelde dat hij opgroeide in Engeland. Hij was heel charmant. In het weekend en 's nachts was hij meestal niet beschikbaar omdat hij dienst had."

'Liam' en Mischele
Twitter 'Liam' en Mischele

Liam liet nooit persoonlijke spullen rondslingeren in haar huis. Tot hij op een dag zijn portemonnee vergat op tafel. "Ik weet niet waarom ik het deed, maar mijn buikgevoel zei dat ik zijn portefeuille moeste openen", aldus de vrouw.

Mischele vond zijn identiteitskaart. Zijn foto stond erop maar de naam die op het document stond was helemaal anders. 'William Allen Jordan' heette hij. Dat was al een eerste grote schok. De vrouw besloot om zijn naam op te zoeken op google. En toen keerde haar maag om.

Op de website lovefraud.com stonden allemaal huiveringwekkende verhalen van alleenstaande moeders die deze man online hadden leren kennen. Tegen al die vrouwen had hij verteld dat hij een geheimagent was en hij had hen geld afgetroggeld. "Het was alsof ik mijn eigen verhaal las", zei Mischele. "Alles wat hij tegen me had gezegd, was een grove leugen. Ik had er blijkbaar al die tijd geen idee van wie hij echt was.

Mischele kwam er ook achter dat haar verloofde al voor gelijkaardige feiten in de gevangenis had gezeten. Zeven jaar eerder legde hij de Schotse Mary Turner op dezelfde manier in de luren en verwekte twee kinderen bij haar. Na vier jaar huwelijk kwam hij met een ultiem leugenachtig plan. Hij vertelde haar dat terroristen de identiteit van hun kinderen hadden achterhaald en dat ze geld moesten betalen om te voorkomen dat de kleintjes omgebracht werden.

Mary Turner
www.maryturnerthomson.com Mary Turner

"Het was pure horror, ik at niet meer, ik kon niet meer slapen en ik mocht het aan niemand vertellen om het leven van onze kinderen niet in gevaar te brengen", verklaarde Mary over die vreselijke periode in haar leven. "Ik verkocht mijn appartement en deed afstand van mijn levensverzekering. Ik moest zelfs geld lenen. Tot er helemaal niets meer was. Toen kwam ik achter de waarheid." Will Jordan had Mary opgelicht voor 200.000 pond (omgerekend 238.000 euro). Op dat moment had hij bovendien relaties met twee andere vrouwen. Met één dame was hij verloofd en met een andere getrouwd. "Toen de politie me daarvan op de hoogte bracht, stortte mijn leven in", zei Mary.

"Liefde of affectie interesseert die man niet. Hij wil alleen manipuleren. Hij charmeert vrouwen en probeert hen zwanger te maken om ze nadien te kunnen chanteren."

Twitter

Jordan werd veroordeeld tot 21 maanden cel. Daarna deporteerden ze hem naar de Verenigde Staten. Daar leerde hij Mischele kennen. Pas meer dan een jaar later zou ze het verhaal van Mary online lezen. Mischele huilde en huilde, maar besefte ook dat ze moest handelen om deze crimineel te stoppen.

Met een verborgen camera wist ze bekentenissen te ontlokken. Hij gaf toe dat hij 1.800 euro van haar ontfutseld had. Daarmee stapte ze naar de politie en met succes. Jordan kreeg een celstraf van 3 jaar. Tijdens het proces bleek dat hij vermoedeljk 360.000 euro afhandig gemaakt had van 21 vrouwen in 5 verschillende landen.

"Op de dag dat zijn straf werd uitgesproken, voelde dat aan als een overwinning voor al die vrouwen", besloot Mischele. "Alles was niet voor niets geweest."

Meer over12 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Shakira moessa

  Hoe naïef kun je zijn ? Meneer komt nachten niet thuis, laat geen prive spullen en is niet bereikbaar?? Was deze vrouw dan zo blind?

 • Democratie is een illusie

  Sanne dat is super voor jullie. Ben blij dat jullie gelukkig zijn! Helaas zin jullie de uitzondering op de regel. Heel veel geluk en liefde toegewenst.

 • Patrick Rombauts

  Wreed man..,

 • Pieters Mathias

  Tja, naïeve vrouwen aan de top...

 • Jef Titue Broer van Pros

  Bepaalde vrouwen vallen voor bad guys, oplichters en psychopaten. Als je hen verwittigt worden ze nog kwaad ook.

Gesponsord

Meld een bug