Ze ‘betasten’ twee meisjes (12-15) waarna ze pak slaag krijgen van andere badgasten

Het zwembad in Davreil nabij Parijs
Facebook Het zwembad in Davreil nabij Parijs
Afgelopen zondag zijn twee minderjarige meisjes naar eigen zeggen seksueel lastiggevallen door twee mannen in een vrijetijdscentrum nabij Parijs. De vermeende daders kregen vervolgens een pak slaag van woedende badgasten alvorens het veiligheidspersoneel kon ingrijpen. De politie onderzoekt de ware toedracht van de feiten.

Tijdens het baden werden de meisjes van 12 en 15 jaar oud naar eigen zeggen betast door twee dertigers van Moldavische afkomst in een openluchtzwembad in Davreil.

Volgens Le Parisien begon een meisje daarop te schreeuwen in het zwembad. Gealarmeerd door de kreten besloten enkele zwemmers om het heft in eigen handen te nemen en de mannen fysiek aan te vallen. De vermeende daders werden ook geslagen door de vader van een van de meisjes, alvorens de politie kon tussenbeide komen.

Een Moldaviër was er erg aan toe met een hoofdletsel, een gebroken neus en pols. Hij ligt nog steeds in het ziekenhuis, zo stellen Franse media vandaag. Zijn kompaan had gekneusde ribben en een gezwollen gelaat. 

De burgervader van Davreil, Georges Tron, heeft het voorval veroordeeld. “De gevolgen kunnen dramatisch zijn. Ik zal geen seconde aarzelen om het zwembad te sluiten indien een dergelijk incident zich in de toekomst nog voordoet”, zei hij.

Onbedoelde aanraking?

Een onderzoek is in volle gang waarbij de speurders onder meer getuigenissen verzamelen en de beelden van bewakingscamera’s analyseren om de ware toedracht te kunnen achterhalen, zowel met betrekking tot de vermeende seksuele agressie als over de badgasten die klappen hebben uitgedeeld. Vandaag zouden de verdachten worden verhoord. 

De hypothese van een onbedoelde aanraking wordt door de politie niet uitgesloten. Probeerden de Moldaviërs de meisjes onder water te duwen of raakten ze - al dan niet bewust - gewoon een schouder van de meisjes aan zoals sommige getuigen hebben verklaard? “Indien blijkt dat de meisjes zomaar iets hebben geroepen of de feiten hebben verdraaid, dan verandert dat de hele zaak”, heeft een bron tegenover Le Parisien onthuld. 
141 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • PATRICK DE DOBBELEER

  Indien ze schuldig zijn moeten ze gestraft worden, de camerabeelden zullen het uitwijzen. Natuurlijk als ze onschuldig zijn is het een spijtige zaak. En die meisjes gaan toch niet uit het niets beginnen roepen. Case to folow....

 • Rob Hoek

  Vaag. Die twee meisjes gillen alles bij elkaar maar hoe hebben die twee gasten dan betast? Hebben zij bij hun kruis gepakt of gewoon toen ze omdraaide per ongeluk aan de schouder van de meisjes getikt. Ik vind dit moeilijk en weer gelijk als pedo's aanmerken laten we gewoon afwachten wat de beelden die de politie heeft. Hebben die twee inderdaad in hun kruis getast tja je mag geen eigen rechter spelen maar dan ben ik er ook klaar mee.

 • RENE LENAERTS

  Dit is een hoopvol teken van sociale controle die werkt. Maar helaas hebben we correctdenkers die dat alarmerend gaan vinden

 • kathleen Gijselinck

  Dus als je dochter van 12 gilt dat ze lastig gevallen wordt moet je haar niet geloven en vooral niets ondernemen, gewoon wachten tot die pedofielen uit het bad gezet worden en in een ander zwembad aan kinderen gaan zitten.

 • willy Adriaenssens

  nu maar een uitvluchten zoeken en hen zalven om hen maar niet te straffen .