Zakkenroller opgepakt met 30 telefoons in wielrenbroek in Amsterdam, na diefstal 50 gsm's op Antwerps concert Sum 41

De wielrenbroek van de zakkenroller.
Politie Amsterdam De wielrenbroek van de zakkenroller.
Een 34-jarige Roemeen is vorige week aangehouden tijdens een concert van Sum 41 in concertzaal AFAS Live in Amsterdam. In een wielrenbroek die hij droeg, had hij dertig gestolen telefoons verstopt. De politie kwam de man op het spoor na een tip uit ons land dat bij het concert van de dezelfde band in Antwerpen eerder deze maand vijftig telefoons waren gestolen.

De Canadese band Sum 41 speelde op 14 januari in de Lotto Arena in Antwerpen. Daar werden al zo'n 50 telefoons gestolen van concertgangers, vertellen agenten in een video van Politie Amsterdam over “de hele bijzondere aanhouding”. 

Omdat het volgende optreden van de band in Amsterdam stond gepland, besloot de Antwerpse politie in het kader van een Europese samenwerking om mobiel banditisme tegen te gaan hun Amsterdamse collega’s op de hoogte te brengen. Zij besloten na deze waarschuwing om extra politiemensen in te zetten bij het concert in Amsterdam. 

Tijdens het concert in de AFAS Live bleek al gauw dat meerdere concertbezoekers hun telefoon kwijt waren. Sommige slachtoffers wisten een signalement van de mogelijke dader door te geven. Hierop besloten de bewaking en politie de AFAS Live af te sluiten en actief op zoek te gaan naar de dader die al snel aangehouden kon worden. In een wielrenbroek die hij onder zijn kleding droeg, had hij dertig gestolen telefoons bij zich.

De Roemeense zakkenroller moet deze week voor de rechter komen.

Een deel van de telefoons die de dief buit wist te maken.
Politie Amsterdam Een deel van de telefoons die de dief buit wist te maken.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rita De Booser

  De wetten worden gemaakt in het voordeel van criminelen

 • Edmond Dillien

  Houd hem in Nederland a.u.b. want hier is hij terug buiten vooraleer de agent zijn proces verbaal netjes heeft uitgeprint.

 • paul piens

  Dit kan allemaal dank zij Europa!

 • Kees Huls

  Sommige mensen willen nu eenmaal altijd goed bereikbaar zijn.

 • dany busschots

  toch geen probleem hier gewoon teruggeven en beschikken