Zakkenroller op Ibiza aan de haal met McLaren-horloge van miljoen euro

De McLaren RM50-03 kost de lieve som van 1 miljoen Britse pond, zo'n 1,1 miljoen euro.
Richard Mille De McLaren RM50-03 kost de lieve som van 1 miljoen Britse pond, zo'n 1,1 miljoen euro.
Een zakkenroller op het Spaanse eiland Ibiza heeft de vakantie van een superrijke toerist uit Azerbeidzjan behoorlijk verstierd. De vingervlugge dief ging er op straat met 's mans horloge vandoor. Op zich niets opmerkelijks, ware het niet dat het klokje meer dan een miljoen euro waard is. 

Het horloge van de 22-jarige Azerbeidzjaan, geïnspireerd door de Formule 1-auto's van het Britse racemerk McLaren, is er slechts één van 75. De waarde van het ultralichte uurwerkje van Richard Mille, model RM 50-03 McLaren F1,  wordt geschat op zo'n 1 miljoen Britse pond. Omgerekend ruim 1,1 miljoen euro.

De Spaanse gauwdief wist de toerist het kleinood te ontfutselen toen hij op klaarlichte dag met een vriend over straat liep. Naar verluidt kreeg de vermogende vakantievierder een aantal keren een duw van de straatrover, waarna deze er met het kapitale klokje vandoor ging. 

Om het slechts 40 gram wegende sporthorloge te bemachtigen, ging de zakkenroller niet zachtzinnig te werk. Het slachtoffer liep bij de brutale roof verwondingen op aan zijn arm en pols. Hij verblijft in een hotel in het centrum en heeft aangifte van de diefstal gedaan bij de lokale politie.
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jacques Van de Velde

  Allee, die weet nu hoe laat het is hé

 • Ingrid Vantroostenberghe

  En lelijk ook nog

 • Elise Van Damme

  Helemaal zot geworden! 1,1 miljoen euro voor een plastiek horloge die er al even goedkoop uitziet als eentje uit het lunapark. Hoeveel mensen zou je daar hun rusthuis voor hun oude dag niet mee kunnen betalen. Ziekelijk gewoon het uberuber-decadente rijkeluiswereldje

 • ANTONIO POL

  En die heeft geen diefstalverzekering zeker???

 • Henk Verfaillie

  Zelfde exemplaren zijn ook te vinden in de jetonkaskes op de foor in Antwerpen!