Zaak Maddie McCann toch in stroomversnelling? Criminoloog identificeert mysterieuze 'vrouw in het paars'

Madeleine McCann enkele weken voor haar verdwijning.
AFP Madeleine McCann enkele weken voor haar verdwijning.
Een Spaanse criminoloog heeft de mysterieuze vrouw geïdentificeerd naar wie Britse speurders op zoek zijn in de hoop waardevolle informatie te verkrijgen in de verdwijningszaak McCann. Dat heeft de Britse krant Daily Mirror bericht.

Op 3 mei 2007 verdween Madeleine McCann net voor haar vierde verjaardag uit de vakantiewoning in de Ocean Club in het Portugese Praia da Luz die haar ouders hadden gehuurd. De vader en moeder zaten toen met Britse vrienden wat verderop te dineren. Haar verdwijning is nog steeds niet opgelost.

In Portugal is het onderzoek stopgezet, Scotland Yard zoekt nog verder.
Zo zijn speurders op zoek naar een vrouw van vermoedelijk Oost-Europese afkomst die mogelijk als getuige baanbrekende informatie kan geven. De vrouw zou nabij de Ocean Club hebben gewoond maar de Algarve hebben verlaten na de dood van haar man.

Luisa Todorov

Volgens de Spaanse criminoloog Heriberto Janosch Gonzalez gaat het om de 58-jarige Bulgaarse dienster Luisa Todorov. Zij werkte net als haar vijftigjarige man Stefan in de Ocean Club ten tijde van de verdwijning. Vijf dagen erna legden zij een verklaring aan de politie af. Zij zeiden niets af te weten van de zaak.

De in het paars gehulde vrouw is door twee mensen opgemerkt toen zij buiten het appartement van de McCanns stond. Een andere getuige vertelde haar een half uur na de verdwijning ook in de buurt te hebben gezien. 

Sinds haar mysterieuze verdwijning zijn er bijna 9.000 meldingen van mensen die zeggen "Maddie" te hebben gezien, weet de Mirror.
21 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Sarah Keymolen

  Voor de ouders blijft het hun dochter-wat velen hier niet begrijpen denk ik

 • Dirk Van de gaer

  Ik zou niet liever hebben dat Maddie gevonden wordt, maar zeker ook al die kinderen hier die vermist worden en waar veel minder lang en intensief rond bericht wordt. Deze ouders krijgen veel financiële steun, waarom niet iedereen?

 • vincent vankeerberghen

  Zijn ze daar weer.... Ouders hebben al de antwoorden die gezocht worden denk ik.

 • aaron lammens

  Jammer voor het kind maar dit is een verloren zaak ik heb het van bij het begin gezegt die ouders weten meer dan dat ze doen uitschijnen

 • MYRTHE PASS

  Hebben ze veel aan, een paars geklede vrouw? Het kind is er reeds heel wat jaren weg. Wie weet vinden ze nog een sok?