Yves en Patricia waren dagenlang vermist op Corsica en zijn nu teruggevonden door jagers: “Ze wisten te overleven dankzij hun liefde voor elkaar”

Yves en Patricia Rosay
Facebook Yves en Patricia Rosay
Yves en Patricia Rosay gingen naar Corsica om hun veertigste huwelijksverjaardag te vieren, maar verdwenen op 24 oktober spoorloos. Een dagenlange zoekactie leverde eindelijk resultaat op. Het Franse echtpaar raakte verdwaald en werd maandagavond door jagers aangetroffen aan een waterval. Patricia was lichtgewond.

Sinds 24 oktober hadden ze geen enkel teken van leven meer gegeven nadat ze in slechte weersomstandigheden een wandelpad hadden genomen nabij de waterval Piscia di Gallu, met zestig meter de hoogste van het eiland. Het was de uitbater van hotel Tilbury in Porto-Vecchio die alarm sloeg nadat de toeristen niet waren teruggekeerd.

Dag na dag nam de hoop om hen levend te vinden af ondanks de grote zoekacties die werden opgezet. Agenten, brandweerlieden, lokale bewoners, familieleden en jagers zochten dagenlang naar het koppel.

Uiteindelijk waren het die laatsten die hen maandagavond stroomafwaarts in de buurt van de bewuste waterval aantroffen. Het echtpaar had het doel van hun wandeling, de waterval, bereikt maar had vervolgens de verkeerde route genomen en was verdwaald geraakt. Patricia was lichtgewond.

Zowel Patricia als Yves werden met een helikopter geëvacueerd en overgebracht naar het ziekenhuis van Porto-Vecchio.

Volgens de dochter van het koppel wisten ze “dankzij hun liefde voor elkaar” al die dagen te overleven. “We wisten dat ze een sterk koppel vormden na veertig jaar huwelijk. Het feit dat ze deze beproeving zo goed hebben doorstaan, is hét bewijs van hun fantastische liefde en solidariteit”, besloot ze opgelucht en trots.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Vanhoutteghem

  Gelukkig een goede afloop van de huwelijksverjaardagsreis. Top!

 • lottie Guillaume

  Prachtig ééns een goede afloop. Moet niet altijd slecht aflopen sjapoo aan alle vrijwilligers die meezochten.

 • marc van buggenhout

  Iemand die gaat wandelen in dat gebied moet zich vooraf zeer goed kunnen orienteren. Ik kan er als ervaren wandelaar niet bij hoe ge kunt verloren lopen. Neem gewoon dezelfde weg terug als ge gekomen zijt dan is het risico toch al een heel stuk minder. Ze mogen zich supergelukkig voelen dat ze levend en wel teruggevonden zijn.

 • Nicolas Van Hoecke

  Veel met liefde heeft dat niet te maken. Raar hoe je kan verdwalen op Corsica...Volg gewoon de kustlijn als het nodig is. Je bent daar niet in het midden van een woestijn of jungle denk ik zo.

 • Chris Devlaeminck

  Overleven door liefde? Wat een zever. Van liefde kan men niet eten en drinken.