YouTuber slaat en bespuwt hond in video: politie start onderzoek naar dierenmishandeling

In de video pakte Brooke Houts haar hond hardhandig aan.
Youtube/@Brooke Houts In de video pakte Brooke Houts haar hond hardhandig aan.
De 20-jarige Brooke Houts ligt onder vuur nadat ze een filmpje verspreidde waarin ze haar hond sloeg, bespuwde en op de grond duwde. De Amerikaanse YouTuber heeft de beelden intussen verwijderd, maar online blijft het kwade berichten regenen. De politie is een onderzoek gestart naar dierenmishandeling.

Het zou eigenlijk een grappige YouTube-video moeten zijn waarin Brooke haar hond beetneemt, maar in plaats daarvan publiceerde ze per ongeluk onbewerkte beelden. In die video is te zien hoe ze het enthousiaste dier  hardhandig aanpakt en kwaad toeroept. Toen een fan het gewelddadige gedrag opmerkte en onthutst reageerde, verwijderde Brooke de video meteen. Maar het kwaad was al geschied.

De populaire YouTube-commentator Keemstar verspreidde de oorspronkelijke beelden via Twitter, en die zijn intussen meer dan 24 miljoen keer bekeken. In de reacties blijven de haatberichten binnenstromen en velen eisen dat Brooke van YouTube wordt verbannen.  Ook dierenrechtenorganisatie PETA reageerde al op de video, ook zij vragen aan YouTube om het profiel van Brooke Houts offline te halen. YouTube zelf heeft nog niet gereageerd op het voorval.

Mishandeling

In een tweet heeft Brooke zich intussen geĂ«xcuseerd. Ze geeft toe dat haar gedrag ontoelaatbaar was, maar ze blijft volhouden dat ze geen dierenmishandelaar is. “Wanneer mijn  dobermann van 35 kilogram met zijn open mond in mijn gezicht springt, moet ik hem als hondenouder laten zien dat dit gedrag onacceptabel is. Maar ik wil ook duidelijk maken dat wat mijn hond ook doet, ik hem niet zo had mogen behandelen”, schrijft de YouTuber. Verder laat ze ook weten dat haar hond geen fysieke of mentale pijn heeft geleden en nog steeds vrolijk rond haar loopt.

De politie heeft in samenwerking met de dierenbescherming een onderzoek geopend wegens mogelijke dierenmishandeling. Zij hebben verder niet gereageerd. 
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wim Berghman

  Bij het kopen van een huisdier zouden ze eerst de handleiding moeten bijgeven en een cursus hoe je omgaat met dieren.

 • Debbie De Letter

  Dat ze haar hond wil corrigeren tot daar aan toe. Maar de manier waarop laat wel ferm te wensen over. Het kan anders. Maar ze overdrijft serieus door zo hardhandig te zijn en daar kan ik niet tegen.

 • Yolande van den Berge

  In het filmpje opent ze haar handen en de hond vat dit op als een uitnodiging om naar haar toe, omhoog te springen. Vervolgens slaat ze de hond in zijn gezicht !! Hoezo communiceren met je hond .. niet vreemd dat er zoveel probleem gedrag is bij honden!! Arme dieren en ja natuurlijk loopt de ho d nog vrolijk om haar heen.. zo zijn honden nu eenmaal.. zelfs zwaar mishandelde honden blijven trouw aan hun baas. Hond weghalen bij dit waardeloze aandachtsgeile mens en zorgen voor een beter thuis!!

 • Davy Vanmol

  Die hond is zich duidelijk aan het opdringen voor aandacht, ik zou hetzelfde doen. Als je zo'n gedrag niet corrigeert wordt het alleen maar erger. Ik begrijp dat de beelden voor de emo's onder ons hard overkomen, maar als honden elkaar corrigeren gaat het er vaker harder aan toe.

 • josianne keppens

  den bak in!