Youth For Climate in Nederland voert voorlopig geen actie meer

AP
De klimaatspijbelaars van Youth For Climate in Nederland gaan komende week geen actie meer voeren. De Nederlandse actievoerders zijn uitgenodigd door de beleidsmakers en willen eerst dat gesprek alle kansen geven. Dat kondigden ze vanavond op sociale media aan.

Net zoals in tal van Belgische steden kwamen donderdag in Den Haag zo'n 10.000 Nederlandse scholieren en studenten op straat voor hun klimaatprotest. Een dag later liet de Nederlandse premier Mark Rutte weten dat hij samen met klimaatminister Eric Wiebes in gesprek wil gaan met de klimaatspijbelaars.

Omdat Rutte zich bereid toont tot een gesprek, gaan de Nederlandse spijbelaars komende week geen actie voeren. "Na het succes van vorige week zou het goed kunnen dat er nog een staking aankomt, alleen niet deze week. Het Youth For Climate NL Team is uitgenodigd door Rutte en Wiebes! Dát hebben we al wel bereikt. Nu willen we eerst in gesprek met ze gaan, en op basis daarvan bepalen of we weer gaan staken en wanneer", luidt het.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Henri Hendrickx

  In nederland is dan ook zo geen gedoogbeleid in de scholen zoals hier; daar worden sancties gegeven bij herhaling én terecht

 • jan van dessel

  Nederlanders zijn op alle vlakken realistischer. Vergelijk enkel al onze archaïsche vakbonden, die leven van conflicten, waardoor steeds jobs verloren gaan en de moderne Nederlandse vakbonden, die steeds een consensus zoeken waar iedereen beter van wordt.

 • robrecht Peeters

  nuchter opgevoed .... tijd dat de Vlaamstalige ouders stage lopen in Nederland....

 • diane colman

  Die Hollanderkes doen het steeds beter dan wij... ze hebben betere bestuurders maar hebben ook maar één land één taal. Wij zitten opgescheept met 2 landstalen en Brussel vol vreemdelingen die we niet meer in de hand hebben en zeker de Brusselse regering niet...

 • Annie Broeckx

  In Nederland komt het belangrijkste op de eerste plaats,en dat is studeren.