WTC-treinstation kost meer dan WTC zelf

Zo moet het nieuwe station er volgend jaar uitzien.
wtc.com Zo moet het nieuwe station er volgend jaar uitzien.
4 miljard dollar, dat is het prijskaartje van het nieuwste treinstation van het One World Trade Center in New York. Een aaneenschakeling van slechte beslissingen hebben de kosten na ruim tien jaar zo hoog doen oplopen, dat we ondertussen van een regelrechte catastrofe kunnen spreken. Het station kost ondertussen al meer dan de wolkenkrabber zelf.

Deze week verscheen in de New York Times een artikel over alle wantoestanden omtrent de 'World Trade Center Transportation Hub', een project dat maar niet klaar geraakt door talloze fouten en vergissingen. Zo is het station ontworpen door architect Santiago Calatrava, die een slechte geschiedenis van constructiefouten met zich meedraagt. Daarnaast doen politieke spelletjes de kosten de pan uitswingen. Een gang van 180 meter die het station met het gebouw verbindt, kost bijvoorbeeld al 225 miljoen dollar.

Volgend jaar zou het project eindelijk afgerond worden. Het is nog maar de vraag hoeveel miljoenen er ondertussen nog aan dat kostenplaatje worden toegevoegd.

Het One World Trade Center is goedkoper dan het station dat erbij hoort.
Wikipedia Het One World Trade Center is goedkoper dan het station dat erbij hoort.
De bouw van de 'World Trade Center Transportation Hub' sleept al tien jaar aan.
Twitter De bouw van de 'World Trade Center Transportation Hub' sleept al tien jaar aan.
Twitter