Wrakstukken vlucht MH17 aangekomen in Nederland

ANP
De wrakstukken van de in Oekraïne gecrashte Boeing van vlucht MH17 zijn aangekomen op vliegbasis Gilze-Rijen in Nederland. De acht vrachtwagens draaiden rond 14 uur het terrein op.

Er is geen ceremonie op de vliegbasis. Op Gilze-Rijen worden de onderdelen van het rampvliegtuig onderzocht. Onderzoekers hopen dat het helpt bij het vinden van de oorzaak van de ramp.

Tussen de veertig en vijftig nabestaanden van slachtoffers woonden de aankomst bij. Bovendien waren tientallen anderen naar de vliegbasis gegaan om de wrakstukken te zien.

196 Nederlandse slachtoffers

Het konvooi was vanmorgen vertrokken van een parkeerplaats bij grensovergang Bad Bentheim/De Lutte in Twente. Enkele motoragenten begeleidden de trucks. Het transport was afgelopen week weggereden uit het oosten van Oekraïne.

De Boeing 777 van Malaysia Airlines was op 17 juli opgestegen van Schiphol met 298 mensen aan boord. Boven het oosten van Oekraïne werd het toestel uit de lucht geschoten. Alle inzittenden kwamen om het leven. Onder de doden zijn 196 Nederlanders en zes Belgen. De wrakstukken waren vorige maand geborgen in het rampgebied.

ANP