Worm nestelt zich in amandelen van Japanse vrouw na eten van sushi

Illustratiebeeld.
Getty Images/iStockphoto Illustratiebeeld.
Een 25-jarige vrouw uit Tokio schrok zich een hoedje toen ze deze week een bezoek bracht aan de dokter na het hebben van keelpijn. Die pijn was niet afkomstig van een griepje, maar van een levende worm die zich genesteld had in een van haar amandelen. Het beestje was zo’n 38 millimeter lang. De oorzaak: een stevige portie sushi. 

Dokters van het St Luke’s International ziekenhuis in de Japanse hoofdstad verwijderden de onaangekondigde bezoeker uit de keel van de vrouw met een pincet. Uit een wetenschappelijke studie van het Amerikaanse blad Tropical Medicine and Hygiene blijkt dat het beestje aanwezig kan zijn in rauw vlees of rauwe vis zoals sashimi en sushi. De 25-jarige vrouw had vijf dagen voor het verwijderen van het beestje sushi gegeten. 

Stijgende populariteit sushi en sashimi

Onderzoekers waarschuwen voor een stijging van infecties met parasieten door de populariteit van sushi en sashimi. Twee jaar geleden kreeg een 34-jarige Japanse man hetzelfde probleem na het eten van een rauwe maaltijd. “Hij herstelde volledig, maar het blijft opletten”, volgens de wetenschappelijke studie. Het goede nieuws: de worm is niet dodelijk. 

Na het verwijderen van het ongedierte verdwenen de symptomen als sneeuw voor de zon. De vrouw zal twee keer nadenken vooraleer ze een verse portie vis bestelt.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Rayan El Arami

    Dit is enkel kunnen gebeuren doordat er vis gebruikt werd die niet eerst ingevroren geweest is om eventuele parasieten te doden. Wie zelf sushi wil maken vraagt in de winkel best na of de vis inderdaad ingevroren geweest is. In de EU mag trouwens enkel vis die minimum 24 uur ingevroren was, voor het maken van sushi verkocht worden.

  • Geert Van de Moortele

    Nooit vlees,vis en kip rauw eten.Het risico is te groot om een potentiële alien binnen te laten.