Wordt Annegret Kramp-Karrenbauer klaargestoomd tot Merkels opvolgster?

Duits kanselier Angela Merkel en Annegret Kramp-Karrenbauer, premier van Saarland, de deelstaat die grenst aan Frankrijk en het Groothertegdom Luxemburg .
AP Duits kanselier Angela Merkel en Annegret Kramp-Karrenbauer, premier van Saarland, de deelstaat die grenst aan Frankrijk en het Groothertegdom Luxemburg .
Bondskanselier Angela Merkel wil dat de populaire premier van Saarland, Annegret Kramp-Karrenbauer, naar Berlijn komt en haar CDU (Christen-Democratische Unie) meebestuurt als secretaris-generaal van de partij. Merkel heeft Kramp-Karrenbauer vandaag plotseling naar voren geschoven, meldden Duitse media.

De 55-jarige Kramp-Karrenbauer, die voor het gemak door Duitse media ook als AKK wordt aangeduid, zou mogelijk in deze rol worden klaargestoomd om de 63-jarige Merkel straks op te volgen aan de top van de grootste partij van het land. De plek die Kramp-Karrenbauer zou opvullen, is vrij door het vertrek van Peter Taube (43) om gezondheidsredenen.

Merkel kwam zelf ook aan de top via de post algemeen secretaris-generaal. Dat was nadat de toenmalige topman van de CDU, partijvoorzitter Wolfgang Schäuble, begin 2000 als gevolg van een partijfinancieringsschandaal politiek op de klippen was gevaren.

Merkel werd in 2005 bondskanselier. Ze hoopt in een nieuwe coalitie binnen afzienbare tijd weer vier jaar te gaan regeren. Dat wordt naar verwachting haar laatste regeerperiode.

AP9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bernd Vaes

  Secretaresse General is helemaal niet de opvolging van Angela Merkel.

 • johny daneels

  Democratie is ver weg...postjes,postjes...graaien

 • Jean Schoups

  Dat Merkel er eerst voor zorgt dat ze terug een regering heeft!

 • Chris Deckers

  De GroCo is een schoolvoorbeeld van de relativiteit van verkiezingen naar democratisch model. De partijen waarvoor de afkeer het felst toegenomen is, gaan regeren. Schulz beweerde NOOIT met dergelijke nederlaag in een regering te stappen: 200% gelogen en dus bewezen totaal onbetrouwbaar. Waarom zou die opportunist met het tegenovergestelde nu toevallig wel de waarheid spreken? Zwaar verliezende politiekers die toch de dienst uitmaken zijn quasi altijd een maatschappelijk gevaar.

 • Louis Roux

  Vanderbekend,het is GROKO en niet GROCO, U leest blijkbaar geen Duitstalige kranten Trouwens CSU staat achter AKK dat al sinds haar verkiezing het voorbije jaar Ze is minister president van Saarland met Een inwoner aantal van 800000. Dit is de kleinste deelstaat van de BRD