Exclusief voor abonnees

Wordt 2018 het jaar van Mike Pence?

Vice-president Mike Pence
AFP Vice-president Mike Pence
Donald Trump is 71 jaar oud, leeft ongezond en is voorwerp van een onderzoek dat tot zijn afzetting kan leiden. 2018 zou zomaar het jaar kunnen worden dat Mike Pence president wordt.

Een lekke band redde op 12 juli 2016 de politieke loopbaan van Mike Pence. Het vliegtuig van presidentskandidaat Donald J. Trump moest erdoor aan de grond blijven in Indianapolis.

Trump sprak die dag in de voorstad Westfield een paar duizend mensen toe, op jacht naar hun stem bij de voorverkiezingen. Pence, gouverneur van Indiana, introduceerde hem bij de menigte. Trump was nieuwsgierig naar Pence, want die stond op zijn lijstje van mogelijke running mates, kandidaten voor het vice-presidentschap. Maar hij was ook weer niet zo nieuwsgierig dat hij lang in Indiana wilde blijven. Die lekke band dwong hem ertoe.

Pence sprak als middelbare scholier al van zijn ambitie om president te worden

Geen fan van het eerste uur

Pence was oorspronkelijk geen enorme fan van de New Yorkse zakenman en reality-showpresentator. Hij had liever de conservatieve Texaanse senator Ted Cruz de presidentskandidaat van de Republikeinen zien worden, maar in dat stadium van de race waren de kaarten al geschud. Een week eerder had Pence daarom formeel zijn steun aan Trump toegezegd. En daar in Westfield mocht hij het ook in de praktijk laten zien.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino De Neef

  Neen, de volgende 8 jaar worden allemaal Trump jaren,

 • Geert Matthys

  Trump is veel progressiever dan deze kwiet. Daarom is ie ook verkozen.

 • Dirk Saenen

  Diegenen die Trump weg willen, zullen nog vreemd opkijken met president Pence.

 • Newt Dbuncker

  Van waar halen ze al deze info toch? Zelfs CNN heeft toegegeven dat Trump niets met Russian collusion heeft te maken maar wel Comey, Clinton en heel het team die Trump zou moeten onderzoeken... Hoe lang gaan jullie nog blijven liegen?

 • Bea Rosenberg

  Ik hoop vooral dat 2018 het jaar wordt waarin iedereen stopt met zijn/haar obsessie met Trump. Laat hem gewoon zijn werk blijven doen zoals hij zo goed deed in 2017. We hebben 8 jaar miserie gehad met Obama laat ons nu genieten van 8 jaar Trump. Mensen zij het niet gewoon dat een politieker zijn worrd houdt. Daarom willen ze hem afzetten. Hij is gewoon geweldig.