Worden kinderen in Weense kleuterschool klaargestoomd voor jihad?

In een kleuterschool in Wenen hebben opvoeders een brochure gekregen met daarin de boodschap dat ze de kinderen moeten klaarstomen voor de jihad. De aanklager in Wenen is hiervan op de hoogte gebracht, meldt de Oostenrijkse krant Österreich.

Op haar website schrijft ze dat de pedagogen van de school in de hoofdstad een brochure gekregen hebben waarin ze aangemoedigd worden om de kinderen op passende wijze op te voeden. Mohamad Ibrahim S.,die verantwoordelijk is voor de opvang onkent dit met klem. "Dit is niet gebeurd en we voeden de kinderen ook helemaal niet religeus op." Hoe de voormalige opvoeder dan in het bezit gekomen is van de bewuste brochure, weet hij niet.

Op pagina zestien van de brochure staat duidelijk dat het ultieme doel van de opvoeding, de voorbereiding is op de jihad: 'Ze moeten voorbereid worden voor het vierde niveau en dat is de jihad', staat er letterlijk geschreven.

De strijd die ze voor hun god moeten leveren doen ze, 'vooral met het zwaard': 'De jihad is een strijd tegen alle krachten die de islam bedreigen.' Verder staat er nog te lezen dat de kinderen op hun vijftiende klaar moeten zijn voor de strijd.

Er wordt ook nog uitgehaald naar 'laffe moeders'. Dat zijn moeders die hun zonen willen behoeden voor onheil en gevaar.

Tenslotte wordt er nog gesteld dat het voor een moslim 'groots' is om met een wapen in de hand ten strijde te trekken.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels