Woeste woonwagenbewoners vallen Franse politiepost aan

In het Franse dorpje Saint-Aignan (Loire-et-Cher) hebben vandaag ongeveer vijftig woeste woonwagenbewoners een politiepost aangevallen met bijlen en ijzeren staven. Ook de verkeerslichten, bomen, een winkel en drie wagens in het dorp werden vernield, maar gewonden vielen er niet.
 
Aanleiding
De feiten in het midden van Frankrijk vonden plaats na een incident tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag in het nabijgelegen Thésée. Een man reed toen door een politieversperring en reed er ook een agent omver, die zowat 500 meter vooraan op het voertuig werd meegesleurd. Andere agenten zetten daarop de achtervolging in.
 
Bij een tweede versperring iets verderop reed het voertuig met twee mannen aan boord nog eens twee agenten aan, waarna die het vuur openden. Iets later is een van de gevluchte mannen tien kilometer verderop dood teruggevonden in de buurt van een woonwagenpark.

Troepenmacht
Volgens de politie wilden de mannen mogelijk een politiecontrole vermijden na een diefstal in een nabijgelegen dorp. De tweede man is nog op de vlucht en wordt gezocht. De hele regio wordt vannacht in de gaten gehouden door de politie en zo'n 300 militairen. (afp/sam)