Woedende man ramt gebouw van nieuwszender Fox 4 in Dallas

FOX 4 NEWS Twitter
Een automobilist heeft herhaaldelijk het pand geramd van een nieuwszender in Dallas. De man is opgepakt, berichten Amerikaanse media. Er raakte niemand gewond.

Op beelden is te zien hoe de pick-up tot stilstand kwam tegen het gebouw van Fox 4. Die zender meldt dat de bestuurder uit de wagen sprong en tekeer begon te gaan. De man zou stapels documenten hebben meegenomen. Die liggen verspreid over de weg. Hij werd snel daarna opgepakt.

De man zou ook een verdachte tas bij zich hebben gehad die ter plaatse door de politie werd onderzocht met
 behulp van een robot en een explosievenhond. 

Volgens de zender zijn de meeste medewerkers uit voorzorg geëvacueerd. Anderen verzorgen het nieuws vanaf een ,,veilige locatie'' in het gebouw. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

"Hoogverraad"

Over het motief van de verdachte bestaat nog onduidelijkheid. Hij zou iets hebben gezegd over "hoogverraad'' en de politie. Een politiewoordvoerder zei dat de man overstuur leek te zijn over een schietpartij waar de politie bij betrokken was. De tekst op de achtergelaten documenten zou onsamenhangend zijn.

De autoriteiten zijn op hun hoede na eerdere incidenten rond Amerikaanse media. Eerder dit jaar opende een man het vuur op de redactie van een krant in de Amerikaanse staat Maryland. Vijf slachtoffers overleden aan hun verwondingen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.