Woedende autobestuurder valt ambulanciers aan die 1-jarig kind redden: "Kan me niet schelen wie hier gereanimeerd wordt!"

Archiefbeeld.
thinkstock Archiefbeeld.
In Berlijn heeft een boze autobestuurder vrijdag een ambulance vernield en verplegers en artsen bedreigd die op dat moment een 1-jarig jongetje probeerden te reanimeren. De man pikte het niet dat de ambulance zijn auto blokkeerde.

In de wijk Moabit belde de kinderverzorgster van een crèche vrijdagmorgen in allerijl de hulpdiensten, toen een van de aanwezige peutertjes bewusteloos was neergevallen. Twee ambulanciers van de meest nabijgelegen brandweercentrale snelden ter plaatse met een ambulance.

Aan de crèche vonden de ambulanciers geen juiste parkeerplaats, waarop ze zich dubbel parkeerden en zich naar binnen haastten. Pas na een eerste onderzoek bleek hoe ernstig de situatie was. De jongen had een hartinfarct gekregen en moest onmiddellijk gereanimeerd worden. Ook een noordarts werd opgeroepen.

Een van de verplegers die opnieuw naar buiten liep om een eerstehulpkoffer te halen, werd bij de ambulance echter meteen bedreigd door een 23-jarige man, die zijn parkeerplaats niet meer kon verlaten. "Hij riep meteen dat we moesten opkrassen omdat hij moest gaan werken", vertelde de ambulancer later aan Duitse media. 

"Toen ik hem zei dat dat niet ging omdat we een kind aan het reanimeren waren, werd hij alleen maar kwader en stelde hij zich bijzonder dreigdend voor mij op." De man had klaarblijkelijk uit woede ook al de spiegel van de ambulance kapotgetrapt. 

Ook toen politieagenten ter plaatse kwamen, kalmeerde de man niet. "Het kan mij niet schelen wie hier gereanimeerd werd", kregen ze te horen. De man werd opgepakt, waarna het kind naar het ziekenhuis kon worden gebracht. Over zijn toestand is verder niets bekend. De 23-jarige autobestuurder zal zich later moeten verantwoorden voor de schade aan het voertuig.
39 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Buyck

  Tja de houding van de man is verkeerd maar evengoed was die dag net de dag van zijn laatste kans... (ter voorkoming van ontslag...)

 • JAN krommentak

  En wie reageert er op die mannier ? nu het ging om een 18 maanden baby en een man van 29 in Berlijn ? je vind het makkelijk terug dus wie schrijft deze artikels het is maar over te nemen en toch blijkt alles verkeert ?

 • ANN LIMBOS

  Wat een opvoeding heeft dat ventje gehad?

 • Sobek Wessels

  Zulke mensen zouden ze nooit nog enige vorm van medische hulp moeten geven !? Zet zulke individuen op een zwarte lijst van mensen die Hulp personeel aanvielen !

 • Bryan Depoorter

  Dubbel parkeren of niet op zoon moment speeld dat geen rol het leven van een kindje hangt er van af en de mensen moeten maar respect tonen tegenover de hulpverleners die mensen moet geen km verder parkeren omdat meneer ff rap weg wilt terwijl de hulpverleners een kindje van 1jaar proberen te redden.... De mensen moesten is 1dag mee rijden op de ambulance dan gaan ze weten wrm dat de ambulanciers soms dubbelparkeren