WK Fortnite nadert hoogtepunt met Belgische gamer in de finale

Het Arthur Ashe stadion is dit weekend volledig uitverkocht voor het WK Fortnite.
USA TODAY Sports Het Arthur Ashe stadion is dit weekend volledig uitverkocht voor het WK Fortnite.
Normaal wordt er getennist in het Arthur Ashe stadion in New York. Maar dit weekend domineren gamers het ‘center court'. Het WK Fortnite is in volle gang. Op het belangrijkste toernooi van het  populairste computerspel ter wereld vallen miljoenen te winnen. Schiet ‘onze’ 15-jarige Evan “DRG” Depauw zich deze zondag naar de hoofdprijs van 2,75 miljoen euro?
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wereldwijd spelen ongeveer 250 miljoen mensen de computergame. Het spel kwam in juli 2017 op de markt en dankt zijn succes vooral aan het Battle Royale-concept: in de virtuele strijd op leven en dood belanden de spelers met 100 op een eiland en moeten ze proberen om als enige tot het einde te overleven. Ook in ons land is de game mateloos populair. In Kortrijk werd zelfs een Fortnite zomerkamp georganiseerd (HLN+).  

Screenshot uit Fortnite
Epic Games Screenshot uit Fortnite

Aan de finale gingen tien kwalificatieweken vooraf, waar volgens de ontwikkelaar van het spel 40 miljoen mensen aan meededen. Alleen de 200 beste gamers mochten meedoen aan de eindronde. Zij strijden om 27 miljoen euro prijzengeld. Een absoluut record voor de zogenaamde e-sports. Ook qua kijkers kan het WK zich makkelijk meten met andere topsportevenementen zoals de Tour: miljoenen volgen de wedstrijden via internet.

Voor het WK is echter een heus stadion in New York afgehuurd, waar meer dan 23.000 fans bijeenkomen om hun favoriete gamers van dichtbij te kunnen zien. Vrijdag en zaterdag waren zij getuige van de finale voor duo's, waarbij vooral de Europeanen goede zaken deden.

Winnaars Emil "Nyhrox" Bergquist Pedersen (links) en Thomas "Aqua" wonnen het duo-onderdeel van het WK. Ze nemen 2,75 miljoen euro mee naar huis.
AFP Winnaars Emil "Nyhrox" Bergquist Pedersen (links) en Thomas "Aqua" wonnen het duo-onderdeel van het WK. Ze nemen 2,75 miljoen euro mee naar huis.

De Noor Emil “Nyhrox” Bergquist Pedersen en Oostenrijker Thomas “Aqua” Arnould behaalden de eerste plaats, terwijl de Nederlander Dave “Rojo” Jong en Brit Jaden “Wolfiez” Ashman het met de tweede plaats moesten doen. Hierdoor zijn deze gamers in een klap miljonair geworden. De Belgische gamer Howard “Noward” Castiaux viel net buiten de top 10. De 23-jarige uit Ukkel werd samen met zijn Zwitserse compagnon 13e. 

Finale enkelspel

Zondagavond is het eindelijk zover. Om 18 uur Belgische tijd begint het belangrijkste onderdeel van het WK: de finale voor het enkelspel. ‘Onze’ Evan Depauw neemt het dan op tegen 99 andere finalisten. Mocht “DRG“ niet winnen, dan krijgt hij alsnog 45.000 euro voor deelname aan de finale. Op Twitter lijkt Evan in ieder geval volop te (gaan) genieten van de trip naar New York.

Hoewel de finale stijf uitverkocht is, kunnen de matches live worden bekeken op internet: Facebook, Youtube en Twitch zenden de finale rechtstreeks uit. Wie omstreeks 18 uur op onderstaande video klikt, kan de finale rechtstreeks volgen. De prijsuitreiking wordt om 21.45 uur verwacht.

Een korte sfeerimpressie van het WK Fortnite

WK Fortnite in New York
AFP WK Fortnite in New York
WK Fortnite in New York
USA TODAY Sports WK Fortnite in New York
WK Fortnite in New York
REUTERS WK Fortnite in New York
WK Fortnite in New York
REUTERS WK Fortnite in New York
WK Fortnite in New York
AFP WK Fortnite in New York
WK Fortnite in New York
AFP WK Fortnite in New York
WK Fortnite in New York
AFP WK Fortnite in New York8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Alejandro Meyfroidt

  Beste spel in de wereld voor een game spel zoveel geld dan zeggen ouders(zit je weeral ochter je pc of ps4) nu ze weten dat je er zo veel geld kan verdienen zullen ze wel anders praten

 • Lydia Appelmans

  Gerard Braeckmans leer eens lezen man ! Dat was het dubbelspel. Straks het enkelspel !

 • Liesbeth Cuppens

  Gefeliciteerd...Daarmee kan je later pronken op je cv.

 • Gerard Braeckmans

  Belgische gamer in finale? Hij is 13e geworden!

 • Jurgen Vanheessen

  Moet hij dan ook belastingen betalen