Witte Huis verbiedt smartphones in West Wing

President Donald Trump klaagde herhaaldelijk over medewerkers die lekken naar de media, maar daar heeft de maatregel volgens bronnen niets mee te maken.
AP President Donald Trump klaagde herhaaldelijk over medewerkers die lekken naar de media, maar daar heeft de maatregel volgens bronnen niets mee te maken.
Het Witte Huis verbiedt medewerkers en bezoekers hun eigen mobiele telefoons te gebruiken in de West Wing. Daar bevinden zich de kantoren van de president en zijn naaste medewerkers.

Stafchef John Kelly zou de drijvende kracht zijn achter het smartphoneverbod, dat volgende week ingaat. President Donald Trump klaagde herhaaldelijk over medewerkers die lekken naar de media, maar daar heeft de maatregel volgens bronnen niets mee te maken.

Overheidsapparatuur

Witte Huis-woordvoerder Sarah Huckabee Sanders zei vandaag in een verklaring dat veiligheid een speerpunt is voor de regering. Medewerkers moeten gaan werken op overheidsapparatuur. Volgens een bron binnen het Witte Huis zijn te veel apparaten aangesloten op het draadloze netwerk in het gebouw. Ook zouden privételefoons minder veilig zijn dan overheidstoestellen.

Niet alle personeelsleden zijn blij met het nieuwe beleid. Ze klagen dat ze met hun werktelefoons geen tekstberichten kunnen versturen. Dat zou juist de makkelijkste manier zijn om op drukke momenten contact te onderhouden met gezinsleden.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  Een ander wifi netwerkje zonder verbinding met het officiële was te simpel als oplossing. Of te moeilijk om te begrijpen voor Trump.

 • Jef Denijs

  Oei, dat gaan pijnlijk zijn voor de smartphone-verslaafde Trump.

 • André Gijbels

  Trump word paranoïde , ziet en hoort vanalles in onder zijnhersenpan

 • Diane Bernaerts

  Kelly zou beter Trump bevelen om zijn smartphone in te leveren! Het is dankzij zijn getweet dat de hele wereld weet wat een debiel de president van de VS is.

 • Jonathan Wouters

  Lijkt me logisch als je kijkt hoeveel ‘zogezegde’ lekken er zijn.