Witte Huis stuurt nauwe medewerker van Trump "om veiligheidsredenen" de laan uit

McEntee (r.) in het Oval Office in het Witte Huis.
AP McEntee (r.) in het Oval Office in het Witte Huis.
Het Witte Huis heeft John McEntee, een van de langst dienende politieke medewerkers en persoonlijke assistent van president Donald Trump, zonder voorafgaandelijke kennismaking de laan uitgestuurd. Dat heeft de zakenkrant Wall Street Journal (WSJ) bericht. Er is nog geen bevestiging door het Witte Huis.

Volgens de WSJ diende McEntee gisteren al het veld te ruimen. Hij zou niet eens zijn spullen hebben kunnen pakken en vertrok zonder jas aan.

Niet nader genoemde medewerkers van het Witte Huis zeggen dat het ontslag met veiligheidsredenen te maken zou hebben.

Het team dat de herverkiezing van Trump in 2020 voorbereidt, heette in ieder geval kort daarna McEntee officieel welkom aan boord.

De 27-jarige vroegere football-quarterback was één van de langst dienende adviseur van Trump. Hij kwam in 2015 bij het campagneteam van Trump toen dit wezenlijk uit Jared Kushner, Hope Hicks, Stephen Miller en Dan Scavino bestond.
Qua personeelswisselingen lijkt het Witte Huis onder Donald Trump op een duiventil. Vandaag nog werd Trumps minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson ontslagen.

Er zijn berichten dat alleen al in de laatste weken zowat drie dozijn medewerkers omwille van verscherpte veiligheidsvoorschriften zijn vertrokken.

Photo News9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Matthys

  Frisse dynamiek heet dat, een normaal CEO-model waar gestreden wordt, beter nieuwe mensen dan Mieke Vogels die aan haar 70ste comeback begint, dan krijg je pas een lethargische duiventil.

 • leen hanssens

  Naar Turks model. Wanneer ontslaat hij zichzelf ?

 • Eddy van Dorst

  @Peter Thys Werkte hij voor u?.Noem eens ene leegloper in brussel die zoveel banen schepte in héél zijn loopbaan dan Trump in 1 maand.En dan nog iets hij gooit de onbekwame buiten en in brussel nemen ze die aan.

 • Peter Thys

  mogelijks had hij weet(of door) dat hij voor een idioot aan het werken was

 • MICHELINE GEVERS

  Wie wil daar nog werken. Een vaste baan schijnt het niet te zijn. Zien die congresleden nu werkelijk niets. Trump is langzaam een dictatuur aan het vormen, al zullen anderen hem weer prijzen voor zijn eigenzinnig optreden, want echt besturen kan men dat moeilijk noemen. Leve Trump!!! Weg met Trump!!! Zo, iedereen weer tevreden.