Witte Huis spreekt Macron tegen: "Amerikaanse missie in Syrië is niet veranderd. Onze troepen komen zo snel mogelijk terug"

Woordvoerster van het Witte Huis Sarah Sanders. "De Amerikaanse missie is niet veranderd. De president heeft duidelijk gezegd dat hij wil dat de Amerikaanse troepen zo snel mogelijk terugkeren", zegt de woordvoerster van het Witte Huis, Sarah Sanders.
EPA Woordvoerster van het Witte Huis Sarah Sanders. "De Amerikaanse missie is niet veranderd. De president heeft duidelijk gezegd dat hij wil dat de Amerikaanse troepen zo snel mogelijk terugkeren", zegt de woordvoerster van het Witte Huis, Sarah Sanders.
De missie van de troepen van de Verenigde Staten die in Syrië ontplooid zijn "is niet veranderd". President Donald Trump wil nog steeds dat ze "zo snel mogelijk" terugkeren naar de VS. Dat zegt het Witte Huis vandaag.

"De Amerikaanse missie is niet veranderd. De president heeft duidelijk gezegd dat hij wil dat de Amerikaanse troepen zo snel mogelijk terugkeren", zegt de woordvoerster van het Witte Huis, Sarah Sanders, in een persbericht.

Enkele uren eerder had de Franse president Emmanuel Macron verklaard dat Frankrijk Trump "ervan overtuigd" had om Amerikaanse troepen in Syrië te houden. "Tien dagen geleden zei president Trump dat het aangewezen was om uit Syrië te vertrekken. Wij hebben hem overtuigd dat het noodzakelijk was om te blijven", zei Macron in een interview op televisie.

IS vernietigen

Het Witte Huis wijst op de aard van de missie van de Amerikaanse troepen in Syrië. "We zijn vast van plan om IS volledig te vernietigen en om de voorwaarden te scheppen die een terugkeer verhinderen. Ook verwachten we van onze regionale bondgenoten en partners dat ze hun verantwoordelijkheid nemen, zowel militair als financieel, om de regio veilig te maken."
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jean petermans

  " zo snel mogelijk",, een goede lezer ziet dat dat nog minstens één generatie zal duren.

 • Edmond Dantès

  Sarah Sanders is tot alles bereid om Trump naar de mond te praten, en dus niet ontslagen te worden. Met haar verschijning maakt ze niet echt kans op een andere job, misschien ergens in een pretpark met een punthoed en een bezemsteel om kinderen bang te maken.

 • Vojtek Matushewsky

  Wat zou hij morgen weer zeggen hieromtrent... Dit is dan president...

 • mieke jansens

  je moest eens weten hoe er met haar en Trump gelachen wordt..log maar eens in op de live feed van hun toespraken

 • willy cornille

  Sarah Sanders heeft een, volgens mij zéér ondankbare job. De constante leugens van Trump trachten te verkopen aan de pers voor waarheid.