Witte Huis: “Rusland-onderzoek blijft verder gaan ondanks ontslag Jeff Sessions”

Kellyanne Conway probeerde de Democraten gerust te stellen tijdens een interview met Fox News.
AP Kellyanne Conway probeerde de Democraten gerust te stellen tijdens een interview met Fox News.
Het Rusland-onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller naar veronderstelde beïnvloeding van de Amerikaanse verkiezingsstrijd van 2016 door Moskou blijft verder gaan, ondanks de opschudding op het departement van Justitie. Dat zei woordvoerster Kellyanne Conway van het Witte Huis vandaag aan Fox News in een schijnbare poging om de Democraten gerust te stellen.

Conway gaf toe dat het ontslag van Justitieminister Jeff Sessions er "al een tijdje zat aan te komen" en dat zijn relatie met president Donald Trump erg "beladen" was. Ze wees er op dat plaatsvervangend Justitieminister Rob Rosenstein zijn baan heeft behouden. De toppositie behoort tijdelijk toe aan Matt Whitaker, de stafchef van Sessions. "Ik denk dat het zeer lovenswaardig en opmerkelijk is dat de president er voorstander van is dat het onderzoek verger gaat", zei Conway.

 Whitaker was als juridisch commentator, voor hij overstapte naar het Witte Huis, erg afwijzend tegenover het onderzoek van Mueller en adviseerde de advocaten van de president om niet mee te werken. 

Het onderzoek van Mueller spitst zich toe op vermoede beïnvloeding van de laatste presidentsverkiezingen door Moskou en is uitgebreid naar de Trump-campagne zelf over mogelijke contacten met buitenlandse functionarissen. Dat leidde dan weer tot een onderzoek naar de financiën van Trump. 

Democraten vragen Whitaker zich onbevoegd te verklaren en dreigen ermee zelf een onderzoek naar Trump op te starten nu ze de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden, het lagerhuis van het Congres, hebben behaald bij de tussentijdse verkiezingen van dinsdag.
12 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • jim choose

  Als ze na 2 jaar nog steeds geen bewijzen gevonden zijn, dan zal er ook niet veel meer komen. Nu bij deze mid-terms is er plotseling geen sprake meer van buitenlandse inmenging, lesje geleerd blijkbaar.

 • Edmond Dantès

  Ik zal Trump het voordeel van de twijfel beginnen geven op de dag dat hij zijn belastingaangifte vrijgeeft en complete inzage geeft in zijn totale vermogen, openheid over de structuur van zijn firma's en de oorsprong van zijn lopende leningen. Tot op die dag mogen Fons Casteels en gelijkgestemden hun evangelie blijven verkondigen, het blijft bladvulling.

 • Nick Vanderheyden

  De linkse zijde niet rechtvaardig!

 • Alfons Ceyssens

  Nog zo een marionet van Trump

 • Marco Maerten

  Heel anders dan in Belgie waar het onderzoek naar fraude in Land-Invest Group met betrokkenheid van calimero in de doofpot gestopt wordt en witgewassen. Zelfs onderzoeksjournalistiekbureau van Apache werd afgedreigd toen ze dicht bij de waarheid zaten.