Witte Huis publiceert klacht klokkenluider

De Oekraïense president Volodimir Zelenski en de Amerikaanse president Trump.
AFP De Oekraïense president Volodimir Zelenski en de Amerikaanse president Trump.
Het Witte Huis gaat de klacht van de klokkenluider van de geheime dienst over het telefoongesprek tussen president Trump en de Oekraïense president Volodimir Zelenski openbaar maken. Dat meldt een regeringsmedewerker.

De regering zal de klokkenluider vrijwel zeker ook toestaan te spreken met onderzoekers van het Congres, zei de medewerker op basis van anonimiteit.

Verschillende commissies van het Huis van Afgevaardigden onderzoeken de berichten dat Trump zijn Oekraïense collega onder druk zou hebben gezet tijden een gesprek in juli om een corruptieonderzoek naar de democratische presidentskandidaat Joe Biden en zijn zoon te heropenen.

President Donald Trump heeft bekendgemaakt dat hij woensdag zijn telefoongesprek met de Oekraïense president Zelenski openbaar maakt. Volgens Trump was het een "vriendelijk en totaal gepast gesprek".
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tom De Helze

  Blijft Lachen, Obama bespioneerde de ganse wereld en startte oorlogen die niemand wilde, nobody cared. Trump wilt (nog niet bewezen) een onderzoek naar mogelijke corruptie opzetten --> afzetten, nazi! Bende achterllijken.

 • Verstappen Martine

  Als het waar is dan heeft hij een zeer grove fout begaan en moet hij inderdaad afgezet worden. Maar tegenwoordig kan men zoveel vervalsen dat het echt lijkt. Ik ben absoluut geen Trumpfan, ik heb eigenlijk de pest aan die man. Maar ik denk dat het geen zoden aan de dijk zal zetten, hij is en blijft nu eenmaal zeer populair bij veel Amerikanen van een bepaald mentaliteit. En dat worden er met de dag meer en meer.

 • Jan Janssens

  Kai Rombouts,... het gaat helemaal niet over "haat" t.o.v. Trump. INDIEN blijkt dat hij idd. zijn macht misbruikt heeft, door overheidssteun te blokkeren, met als doel Oekraïene te chanteren om onderzoeken te verrichten die hem persoonlijk ten goede komen, dan staat dat loodrecht op zijn eedaflegging die stelt dat het belang van de VS altijd voorrang moet hebben op persoonlijk belang. Dit pogen "goedpraten" of minimaliseren getuigt niet van intelectuele rijkdom.

 • Diane Bernaerts

  Dat zal wel een bewerkte versie zijn! Net zoals indertijd uit de Watergate-tapes de belastende stukken waren weggeknipt!

 • Peter Janssens

  Niet juist ! ze brengen een aangepast versie uit !