Witte Huis: "Boek van ex-medewerkster Trump staat vol leugens"

Omarosa Manigault Newman met de Amerikaanse president Donald Trump.
EPA Omarosa Manigault Newman met de Amerikaanse president Donald Trump.
Het Witte Huis heeft vandaag gezegd dat een boek dat geschreven is door Omarosa Manigault Newman, een vroegere medewerkster van president Donald Trump en dat volgende week uitkomt, "vol staat met leugens".

In het boek met de titel 'Unhinged: An Insider's Account of the Trump White House('Losgelagen. Het verhaal van Trumps Witte Huis door een insider') stelt Manigault Newman vragen over Trump zijn geestelijke toestand en portretteert ze hem als iemand die zijn impulsen niet kan beheersen, zo meldt de krant 'The Washington Post'.

Ze schrijft ook dat het Witte Huis haar 15.000 dollar per maand aanbood als ze haar mond zou houden, aldus 'The Washington Post' die al stukken van het boek kon inkijken. Het boek komt volgende dinsdag uit.

Verleden

Het boek wordt omschreven als "explosief" en "opzienbarend" en vertelt over de relatie van de auteur met de president, die begon toen ze meedeed aan een reality televisie-programma 15 jaar geleden. Ze werd assistente van president Trump en leidde zijn communicatie en pr-afdeling, zo meldt uitgeverij Amazon. Ze kreeg in december ontslag en daarmee kwam hun relatie tot een definitief einde.

Toen de huidige woordvoerster van het Witte Huis Sarah Sanders vragen kreeg over het op til zijnde boek, liet ze een persbericht verspreiden waarin staat dat Manigault Newman ervoor gekozen heeft "om al het goede dat de president onderneemt om Amerika veilig en welvarend te maken, te verzwijgen" en dat "het boek vol staat met leugens en onjuiste beschuldigingen". Ze voegde eraan toe dat het droevig is dat de media de valse beweringen van een misnoegde vroegere medewerkster van het Witte Huis serieus neemt, terwijl het duidelijk is dat die daar alleen maar profijt uit wil halen.
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Diane Bernaerts

  Als dat boek "vol leugens" staat, kunnen ze de publicatie toch via gerechtelijke weg laten verbieden? Net zoals Trump ging doen, zoals hij met veel poeha aankondigde, met het boek "Fire and Fury"? Dààr hebben we ook nooit iets meer van gehoord! En inmiddels weet iedereen dat het nog véél erger is dan in "F & F" beschreven staat.

 • Jan Ooms

  Wou, Trump heef problemen met zijn impulsen te beheersen. Wie had dat kunnen denken?

 • Jean De Grande

  Het Witte Huis biedt 15.000$ per maand om te zwijgen, terwijl ze weten dat hillary haar miljoenen geeft voor publicatie. Totaal ongeloofwaardig. Zelfs de meest linkse debiel snapt dat dit fake news is.

 • Kevin Anné

  Beschadigingsoperatie nr... Het zal hen niet lukken vrees ik!

 • dominique castelein

  je hebt jaren gewerkt voor iemand,goed betaald geweest en nu wil je extra geld verdienen door dingen te vertellen die jaren geleden gebeurd zijn,waar of niet,heeft er niks mee te maken,die schrijfster zal moeten leven met haar last,