Witte Huis bevestigt dood van bommenmaker al-Qaida

De VS bevestigen: Ibrahim al-Asiri werd twee jaar geleden gedood bij een antiterreuroperatie in Jemen.
REUTERS De VS bevestigen: Ibrahim al-Asiri werd twee jaar geleden gedood bij een antiterreuroperatie in Jemen.
De Verenigde Staten hebben voor het eerst de dood van de Saudiër Ibrahim al-Asiri bevestigd. De veronderstelde bommenmaker van al-Qaida en coördinator van aanslagen zou twee jaar geleden gedood zijn bij een Amerikaanse antiterreuroperatie in Jemen.

In een verklaring zegt het Witte Huis dat de dood van al-Asiri een zware slag toediende aan al-Qaida op het Arabisch Schiereiland. Amerika zal blijven jagen op terroristen als hem, "totdat ze niet langer een bedreiging vormen voor onze geweldige natie", klonk het nog.

Al minstens een jaar doen geruchten de ronde over de dood van al-Asiri. In augustus vorig jaar schreven Amerikaanse media nog dat hij in 2017 werd gedood bij een droneaanval van de CIA in Jemen. Al-Asiri maakte onder meer de bommen voor de mislukte aanslag op eerste kerstdag van 2009, gepleegd door de zogenaamde "onderbroekterrorist" aan boord van een passagiersvliegtuig naar de VS.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Vaelen

  Alsof die terreurgroep nu geen bommen meer kan maken omdat er 1 bepaalde persoon dood is. Die hebben immers al lang een andere gevonden. En zo'n grote groep heeft niet 1 bommenmaker, dat zijn er tientallen zoniet honderden.

 • Robert Van Damme

  Zou goed nieuws moeten zijn...

 • Kris Verbeek

  Ik geloof geen woord meer dat uit het Witte Huis komt. Ik heb nog nooit een grotere bende leugenaars bijeen gezien, met Trump als Chief Liar.

 • Don Tessers

  Zal weinig uitmaken, de man heeft er honderden opgeleid om zijn kennis te verspreiden.